Az Espresso Martini nem új találmány, a különös kombó elegáns, V-alakú martinis pohárban minimalista, de gourmet választás, különcségével kitűnik minden itallapról. Innen pedig már csak egy lépés a Dalgona-Martini!
Hiú ábránd volt, ha azt hittük, hogy a karanténhetek legnagyobb nyertese, a dalgona kávé tündöklése véget ért. Még csak most kezdődik az igazi felvirágzása, ugyanis az instagramerek és a tiktokerek rájöttek, hogy nem csak tejre kanalazva érdemes fogyasztani a habbá vert instant kávét.
Ha mi is megadnánk magunkat az új őrületnek, a következő három pont mentén érdemes próbálkozunk:
- Öntsünk össze 50 ml vodkát 50 ml Baileysszel egy zárható fedelű pohárban vagy mixerben, majd jól rázzuk össze, és öntsük bele egy csinos martinis pohárba a végeredményt.
- Egy közepes méretű keverőtálba tegyünk 2 evőkanál cukrot, 2 evőkanál instant kávét és 2 evőkanál hideg vizet, majd kézi habverővel vagy géppel keverjük addig, míg kemény habot nem kapunk.
- Kanalazzuk a krémet a Martini tetejére, és élvezzük a különlegességet!
Fotó: Getty Images
Forrás: Popsugar UK