Csokitorta a mikróból pillanatok alatt

2020. október 01. |

A mikrós csokitorta a csalónapok tökéletes megkoronázása, de ez a recept azért igyekszik legalább egy kicsit egészségesebb lenni – néhány különleges hozzávaló segítségével.

Ezen a világon semmi sincs ingyen: ha igazán finomat akarunk enni, az vagy melós, vagy drága, vagy egészségtelen, vagy néha mindhárom. Az alábbi bögrés édességet nagyon egyszerű összedobni, és csak kicsit egészségtelen, de cserébe kell hozzá néhány extra, és nem túl olcsó hozzávaló – például juharszirup, kesuvaj és maniókaliszt. Szóval nem kertelünk, csak akkor érdemes belevágni, ha hajlandóak vagyunk beruházni ezekre az alapanyagokra, az viszont jó hír, hogy ezek egyébként is jól jöhetnek a háztartásunkban. A juharsziruppal például tényleg mindent – akár a reggeli kávénkat is – édesíthetjük, a kesuvajjal felturbózhatjuk a reggeli zabkásánkat, de a maniókaliszttel is érdemes lehet kísérletezgetni. De persze ezt a csokis süteményt is elkészíthetjük belőlük több alkalommal!

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb tojás
  • 60 ml kókuszolaj, felolvasztva
  • 60 ml juharszirup
  • 100 gramm kesudió vaj
  • 65 gramm maniókaliszt
  • 25 gramm kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 50 gramm csokoládédarabka

Elkészítés:

  1. Egy közepes tálban keverjük össze a felvert tojásokat a kókuszolajjal, a juharsziruppal és a kesuvajjal. Szórjuk bele a maniókalisztet, a kakaóport és a sütőport, adjunk hozzá egy csipet sót, majd forgassuk bele a csokidarabokat is. Alaposan keverjük össze az egészet!
  2. A tésztát töltsük kicsi, mikrózható pohárkákba. Egy pohárkát körülbelül 1 perc 20 másodpercig mikrózzunk, Élvezzük frissen a krémes, forró, csupacsokis édességet.

Fotó: GettyImages

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró