5 sütés nélküli édesség a hosszúhétvége megkoronázásához

2019. augusztus 19.
A hőségben sem lankad az édesség utáni vágyunk, a sütő bekapcsolását viszont inkább mellőznénk ilyenkor... Jöjjön 5 recept, mely isteni desszertalternatíva, de szigorúan sütés nélkül.

Málnás kényeztetés

Szuperegyszerű, nagy adag lesz belőle és málna helyett bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető a Nosalty receptje, ami nem egy sorbetes édesség, hanem egy krémes, lágy fagylalthoz hasonlít inkább. Kertipartikra kötelező!

Angolos pohárkrém

Ezt a mutatós édesség semmi sütést nem igényel, csupán pohárba kell kanalazni a külön-külön is isteni hozzávalókat, majd megfelelően lehűteni a masszánkat. Most persze már nincs az epernek szezonja, de szerencsére nagyon könnyen variálható bármilyen szezonális kedvenccel.

Reggeli édesség

Édességet reggelre? Miért ne, ha csupa egészséges hozzávalóból készül? Szabó Jucus receptje különleges és frissítő a nyári reggeleken – és persze csupán 5 hozzávaló kell hozzá!

Vegán mennyország

A zabkása nagyon könnyen elkészíthető vegán változatban és akár főzésmentesen is az „overnight” módszerrel. És ráadásul nem csak reggeli, de munkahelyi gyors ebéd vagy egészséges vacsora is lehet belőle. Zizi például csokival és kókusszal készíti, így a hangulata szinte már az őszre készít minket.

Vendégváró sütésmentes torta

A nyersvegán és vegán tortakülönlegességek azért is szuperek, mert sütés nélkül valami látványosat és finomat adhatunk a vendégeinknek viszonylag rövid munkafolyamat után. Ilyen ez a különleges kókuszos sütőtöktorta is, mely kora ősszel igazi éke lehet a vendégváró asztalnak. De akár majd a karácsonyi menüsor tételévé is válhat!