A receptben a hozzávalók mennyisége az alábbi fényképen megjelenített, 10 szeletes vörös bársony tortához vannak feltüntetve.
Hozzávalók a vörös bársony piskótához:
- 300 g liszt (BL55)
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- 120 g puha, szobahőmérsékletű vaj
- 20-25 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 250 ml kaukázusi kefir
- 2 db 30 ml-es cseppfolyós málnapiros ételfesték
- 1 mk. szódabikarbóna
- 1 mk. sütőpor
- 5 g almaborecet (szükség esetén helyettesíthetjük 10%-os ételecettel)
Elkészítés:
- A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
- A vajat, a csipet sóval és a porcukorral habosra keverjük.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és teljesen habosra keverjük.
- A masszához hozzákeverjük a száraz hozzávalók 1/3-át.
- Majd beleöntjük a kefir felét, és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a száraz hozzávalók következő 1/3-át. Majd a kefir másik felét, az almaborecetet, az ételfestékeket, és elkeverjük.
- Legvégén a száraz hozzávalók utolsó 1/3-át is hozzáadjuk, és csomómentesen elkeverjük.
- A masszát 3 db, formaleválasztó spray-vel befújt 18 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Ha nem vagy még nagyon gyakorlott sütés terén, akkor nyugodtan mérleg segítségével oszd el a masszát, hogy egyenlőek legyenek.)
- Pár óra alatt kihűtjük a vörös bársony piskótákat.
- A kihűlt piskótákat előkészítjük az összeállításhoz. (Leskalpoljuk, ha szükséges. Viszont mivel pucér tortát készítün,k ezért az oldalát nem farigcsáljuk.)
Hozzávalók a mascarponés krémhez:
- 500 g mascarpone
- 180 g cukor
- 500 ml cukrozott növényi habtejszín
- 1 mk. vaníliapaszta
- kis fahéj
- ½ citrom leve
Még több receptért keresd fel Míra oldalát: sutimamohr.hu