Öt különleges alkoholos ital karácsonyra

2020. december 19.
Sós karamellás white russian, áfonyás bourbon, hófehér vodka: aki unja már az ünnepek alkalmával felsorakoztatott italokat, annak elhoztunk öt formabontó koktélreceptet.

Sós karamellás white russian

white russian

Hozzávalók:

4 cl sós karamellás vodka
4 cl sós karamellás likőr
2 cl tejszín

Elkészítés: A vodkát és a likőrt öntsük jéggel teli pohárba, kanállal keverjük össze, majd a tejszínt óvatosan öntsük rá. Karamellöntettel díszítsük!

Áfonyás bourbonkoktél

karácsonyi koktél

Hozzávalók:

12 cl bourbon
8 cl áfonyalé
3 cl áfonyaszirup
3 cl juharszirup
6 cl szódavíz

Elkészítés: Az összetevőket öntsük egy shakerbe, rázzuk össze jól, öntsük ki két jéggel teli pohárba, majd öntsük fel szódával, és díszítsük áfonyával. (Tipp: A recept még ízletesebb lesz, ha a koktélos pohár aljába egy-egy kanál juharszirupon fonnyasztott áfonyát teszünk, és arra öntjük az összekevert koktélalapot.)

Hófehér vodka

karácsonyi koktél

Hozzávalók:

4 cl fehér rum
4 cl vaníliás vodka
4 cl kókuszrum
2 cl kókusztejszín

Elkészítés: A hozzávalókat tegyük egy shakerbe, adjunk hozzá néhány kocka jeget, jól rázzuk össze, majd töltsük ki Y-pohárba!

Alkoholos jégkása

karácsonyi koktél

Hozzávalók:

1 cl vodka
1 cl prosecco
1/2 cl Blue Curaçao
1/2 cl citromlé
jég

Elkészítés: Töltsük mixerben a fenti hozzávalókat a jéggel együtt, majd keverjük addig, amíg jégkását nem kapunk. A pohár szélét egy szelet citrommal kenjük be, majd fordítsuk bele egy tál cukorba. Ezután töltsük fel a kék koktéllal.

Alkoholos forró csoki

forró csoki

Hozzávalók:

csokoládészósz
csokiforgács
2 cl forrócsoki
1-2 gombóc vaníliafagylalt
1 cl Baileys
tejszínhab

Elkészítés: A csokoládészósszal kenjük be a pohár szélét, majd mártsuk bele a csokoládéforgácsba. Ezután tegyünk a pohárba 1-2 gombóc vanílifagylatot, öntsük fel forrócsokival és Baileysszel. Tejszínhabbal és csokiforgáccsal díszítsük.

Fotók: Getty Images

Olvass tovább!