Mi került az ünnepi asztalra?

2021. január 09.
Az elmúlt évi karanténban töltött hétköznapok mellett az ünnepi időszakban is a megújult Nosaltyt böngészték a legtöbb magyar konyhában.

2020 decemberében közel hárommillió (2.955.824) egyedi látogató kereste fel Magyarország legnépszerűbb receptoldalát, így a Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján a hatodik legnagyobb elérésű oldal volt a hazai piacon, megelőzve több általános hír- és szolgáltató oldalt. A felhasználók 37 millió (37.382.812) oldalletöltést, és majdnem 4 millió videóindítást generáltak a Nosalty.hu oldalon.

Nem volt meglepetés idén sem, a legtöbben az utolsó napokra hagyták a receptkeresést, a karácsonyi csúcs december 23-án, a szilveszteri pedig 30-án volt, az oldal mindkét napon átlépte a 600.000 egyedi látogatós álomhatárt.

„Az elmúlt év kihívásokkal teli, rendkívül megterhelő, de mégis különleges volt számunkra. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, az elért eredményeinkre, a piacvezető pozíciónkra és sok másra. De leginkább talán arra, hogy ebben a nagy részt home office-ban töltött, digitális oktatással, egyéb nehézségekkel megspékelt évben is tudtunk segíteni a felhasználóinknak minden élethelyzetben, legyen szó a hétköznapi főzésről, akár az ünnepi menü összeállításáról. Az idei évben sem lassítunk, sok új tartalmi és technológiai fejlesztéssel készülünk” – Krankovics Béla digitális lapigazgató.

2020-ban is a mézeskalácsé volt a december, meglepetés talán az eddigi években top10-ben lévő rakott csirkemell és a kacsasült háttérbe kerülése, valamint a saláták előretörése. Kevésbé meglepő, hogy a karácsonyi vásárok elmaradásának hatására nőtt a forraltbor-receptek látogatottsága.

Szilveszterkor a már megszokott módon a lencseételek taroltak. Nem véletlenül, a hagyományok szerint szerencsénk és anyagi jólétünk is megalapozható velük az aktuális évre, és még egészségesek is. Emellett a malacsült és a klasszikus vendégváró falatok voltak a legnépszerűbbek.

A legnépszerűbb karácsonyi receptek

Karácsonyi rögtön puha mézeskalács

Klasszikus hagyományos bejgli

Klasszikus töltött káposzta

Párolt lila káposzta

Mézes krémes

A legnépszerűbb szilveszteri receptek


Hagyományos lencsefőzelék

Lencsefőzelék egyszerűen

Lilahagymás lencsesaláta

Kaszinótojás

Korhelyleves eredeti recept alapján

Olvass tovább!