Mi került az ünnepi asztalra?

2021. január 09. |

Az elmúlt évi karanténban töltött hétköznapok mellett az ünnepi időszakban is a megújult Nosaltyt böngészték a legtöbb magyar konyhában.

2020 decemberében közel hárommillió (2.955.824) egyedi látogató kereste fel Magyarország legnépszerűbb receptoldalát, így a Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján a hatodik legnagyobb elérésű oldal volt a hazai piacon, megelőzve több általános hír- és szolgáltató oldalt. A felhasználók 37 millió (37.382.812) oldalletöltést, és majdnem 4 millió videóindítást generáltak a Nosalty.hu oldalon.

Nem volt meglepetés idén sem, a legtöbben az utolsó napokra hagyták a receptkeresést, a karácsonyi csúcs december 23-án, a szilveszteri pedig 30-án volt, az oldal mindkét napon átlépte a 600.000 egyedi látogatós álomhatárt.

„Az elmúlt év kihívásokkal teli, rendkívül megterhelő, de mégis különleges volt számunkra. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, az elért eredményeinkre, a piacvezető pozíciónkra és sok másra. De leginkább talán arra, hogy ebben a nagy részt home office-ban töltött, digitális oktatással, egyéb nehézségekkel megspékelt évben is tudtunk segíteni a felhasználóinknak minden élethelyzetben, legyen szó a hétköznapi főzésről, akár az ünnepi menü összeállításáról. Az idei évben sem lassítunk, sok új tartalmi és technológiai fejlesztéssel készülünk” – Krankovics Béla digitális lapigazgató.

2020-ban is a mézeskalácsé volt a december, meglepetés talán az eddigi években top10-ben lévő rakott csirkemell és a kacsasült háttérbe kerülése, valamint a saláták előretörése. Kevésbé meglepő, hogy a karácsonyi vásárok elmaradásának hatására nőtt a forraltbor-receptek látogatottsága.

Szilveszterkor a már megszokott módon a lencseételek taroltak. Nem véletlenül, a hagyományok szerint szerencsénk és anyagi jólétünk is megalapozható velük az aktuális évre, és még egészségesek is. Emellett a malacsült és a klasszikus vendégváró falatok voltak a legnépszerűbbek.

A legnépszerűbb karácsonyi receptek

Karácsonyi rögtön puha mézeskalács

Klasszikus hagyományos bejgli

Klasszikus töltött káposzta

Párolt lila káposzta

Mézes krémes

A legnépszerűbb szilveszteri receptek


Hagyományos lencsefőzelék

Lencsefőzelék egyszerűen

Lilahagymás lencsesaláta

Kaszinótojás

Korhelyleves eredeti recept alapján

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Bőrszépítő barackos smoothie barack

Bőrszépítő barackos smoothie

Távol a sütőtől: antipasto tálak isteni magyar borral antipasti

Távol a sütőtől: antipasto tálak isteni magyar borral