5 alakbarát recept, amivel bátran kezdhetjük az új évet

2021. január 01.
Ha nekünk is szerepel az újévi fogadalomlistánkon az egészségesebb táplálkozás, akkor mutatunk 5 szuperkönnyű, de annál egészségesebb receptet, amivel könnyedén elkezdhetjük a fogadalom teljesítését.

Színes vitaminbomba

Tócsi vagy tócsni, ebbe most inkább ne is menjünk bele, a lényeg, hogy ezúttal céklából készül (na jó, a tökéletes textúra érdekében egy kevés krumpli is kerül bele). Ettől egyrészt jóval egészségesebb lesz, ráadásul a cékla színe miatt sokkal mutatósabb is. A klasszikus fokhagyma-tejföl kombináció helyett most egy izgalmas joghurtos mártogatóssal tálaljuk.

Újhullámos bunda

Magyar ember feleslegesen próbálná tagadni, hogy a panírozás jó dolog, de tény, hogy az egészségtudatosság virágkorában már kevesen hempergetik meg jó lelkiismerettel a húsokat és zöldségeket (vagy bármi mást) a jó öreg liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasában. Szerencsére vannak alternatív utak a panírozáshoz.

Tészta helyett zöldségtészta

Ha diétázunk, vagy csak szeretnénk egészségesebben enni, érdemes a különböző zöldségtésztákkal kísérletezni. Nincs más dolgunk, mint beszerezni egy zöldségspirálozót, és már készíthetjük is a zöldségspagettiket. Ma egy édesburgonyás verziót mutatunk, amelynek előnye, hogy jóval laktatóbb, mint az elterjedtebb cukkinis változat!

A padlizsán ezer arca

A padlizsán laktató és ezerféleképpen elkészíthető zöldség, amivel akkor bánunk a legjobban, ha a diós, földes ízének kiemelésére törekszünk. Az alábbi receptben ezért a mogyoróvaj felel, amihez jön még néhány izgalmas hozzávaló – a sósságot tamari szójaszósz, az édes mellékzöngét egy kis juharszirup szolgáltatja a különleges „pácban”.

Fodroskelből isteni nasi

Ma már nem csak álom, hogy a legfinomabb és általában nem a legegészségesebb ételeknek is van fitt változata. Nemcsak édesburgonyából, hanem kelkáposztából is megsüthetjük az egyik kedvenc nassolnivalónkat, a chips ártalmatlanabb verzióját.

Fotó: Getty Images