Nagyon finom és nagyon egyszerű, elárulom nektek a jól bevált pizzatésztareceptem. Imádja az egész család, hatalmas kedvenc nálunk. És már nem csak nálunk!
@marjan_lm az Instagramon ezt írta nekem: „Süti MáMohr Míra pizzatészta alapreceptje a karanténidőszak és a home made pizza örök nyertese nálunk.”
Mitől is lesz olyan tökéletes a pizzatésztánk? Most elárulom, hogy mire érdemes figyelni.
A tökéletes homemade #pizza 3 titka:
- A pizzatésztába soha nem rakunk se tejet, se tojást.
- Soha nem rakunk alá sütőpapírt.
- Maximumra előmelegített sütőben, maximum hőfokon sütjük alig 8 perc alatt készre a pizzát.
Pizzatészta hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4 ek. olívaolaj
- 10 dkg friss élesztő
- 6 dl langyos víz
- 1 tk. cukor
- 1 ek. só
Elkészítése:
- A vízbe belekeverjük a cukrot, az élesztőt, és pár perc alatt felfuttatjuk.
- A lisztet átszitáljuk, és hozzáadjuk a sót.
- A felfutott élesztőhöz öntjük az az olívaolajat. (Ne kevergessük, csak egyszerűen öntsük bele.)
- Fokozatosan hozzákeverjük a liszthez a vizet, és jól összegyúrjuk. Ruganyos, lágy tésztát kell kapnunk.
- A tésztát 2 órát kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd szép vékonyra nyújtjuk.
- Szív alakú sütőformába fektetjük a kinyújtott tésztát, és tetszőlegesen megpakoljuk feltétekkel. (Ha nem karcos a sütőformánk, akkor nem kell alá sem olaj, sem sütőpapír, mert a tésztában lévő olívaolaj miatt nem ragad le.)
- Maxra előmelegített sütőben, max hőfokon sütjük készre a pizzánkat. Ha jó meleg a sütő, alig 8 perc alatt elkészül.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Még több receptért keresd fel Míra oldalát: sutimamohr.hu