A legfinomabb piterecept, most málnával

2021. április 04. |

A legjobb pitetészta receptje aranyat ér, variálhatjuk minden szezonban bármilyen gyümölccsel. Mohr Míra, a Süti MáMohr szerzője elhozta nektek most málnás kedvencét.

Ez a málnáspite-recept az egyik nagyon nagy kedvenc a családban. Mindenki imádja. Néha úgy rákattannak, hogy kétnaponta süthetem a pitéket. A pite tésztája a „Best Pitetészta Ever”: puha és omlós, és minden gyümölccsel működik. Nyáron általában a friss gyümölcsöket becukrozom, és úgy töltöm meg a tésztát. Szezonon kívül viszont előbb összefőzöm a gyümölcsöket egy kellemes töltelékké. Imádni fogjátok!

Hozzávalók a pite alapjához:

  • 500 g liszt
  • 3 ek. cukor
  • 200 g hideg vaj
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 tojás (M-es)
  • 2 dl hideg víz

Elkészítése:

  1. A hideg vajat apróra kockázzuk.
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat, és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojásokat és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
  5. A kész tésztagombócunkat gyors mozdulatokkal kinyújtjuk. (Gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől.)
  6. A tésztát a piteformánkba simítjuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük.

Málnatöltelék hozzávalók:

  • 350 g fagyasztott málna
  • 180 g cukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 1 kk. vaníliapaszta
  • 4 ek. keményítő

Elkészítése:

  1. A fagyasztott málnánkat egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és magas hőfokon elkezdjük összefőzni.
  2. Ha a málnánk már összeesett és teljesen szétfőtt, hozzáadjuk a vaníliát.
  3. Amint a málnánk már igazán híg és egynemű, elkeverjük benne csomómentesen a keményítőt, majd szorgosan kevergetve, magas lángon besűrítjük. Igazán gyorsan besűrűsödik, ez nem tart sokáig.
  4. A kész a töltelékünket beleöntjük a pitetésztába, és 175°C-on alul-felül sütésen kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  5. 2-3 óra alatt kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Még több receptért keresd fel Míra oldalát: sutimamohr.hu

Olvass tovább!

Mutatós pucértorta-recept az ünnepi asztalra

Mutatós pucértorta-recept az ünnepi asztalra

Mohr Míra, a Süti MáMohr szerzője egy kellemesen lágy mascarponekrémes és gyönyörű, puha vörös bársony piskótás torta receptjét ajánlja nektek. Ami tökéletesen megkoronázza az ünnepi menüt.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Végre itt a saliszezon – isteni magyar borokkal dobhatjuk fel őket igazán! magyar bor

Végre itt a saliszezon – isteni magyar borokkal dobhatjuk fel őket igazán!