A legfinomabb piterecept, most málnával

2021. április 04. |

A legjobb pitetészta receptje aranyat ér, variálhatjuk minden szezonban bármilyen gyümölccsel. Mohr Míra, a Süti MáMohr szerzője elhozta nektek most málnás kedvencét.

Ez a málnáspite-recept az egyik nagyon nagy kedvenc a családban. Mindenki imádja. Néha úgy rákattannak, hogy kétnaponta süthetem a pitéket. A pite tésztája a „Best Pitetészta Ever”: puha és omlós, és minden gyümölccsel működik. Nyáron általában a friss gyümölcsöket becukrozom, és úgy töltöm meg a tésztát. Szezonon kívül viszont előbb összefőzöm a gyümölcsöket egy kellemes töltelékké. Imádni fogjátok!

Hozzávalók a pite alapjához:

  • 500 g liszt
  • 3 ek. cukor
  • 200 g hideg vaj
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 tojás (M-es)
  • 2 dl hideg víz

Elkészítése:

  1. A hideg vajat apróra kockázzuk.
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat, és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojásokat és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
  5. A kész tésztagombócunkat gyors mozdulatokkal kinyújtjuk. (Gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől.)
  6. A tésztát a piteformánkba simítjuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük.

Málnatöltelék hozzávalók:

  • 350 g fagyasztott málna
  • 180 g cukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 1 kk. vaníliapaszta
  • 4 ek. keményítő

Elkészítése:

  1. A fagyasztott málnánkat egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és magas hőfokon elkezdjük összefőzni.
  2. Ha a málnánk már összeesett és teljesen szétfőtt, hozzáadjuk a vaníliát.
  3. Amint a málnánk már igazán híg és egynemű, elkeverjük benne csomómentesen a keményítőt, majd szorgosan kevergetve, magas lángon besűrítjük. Igazán gyorsan besűrűsödik, ez nem tart sokáig.
  4. A kész a töltelékünket beleöntjük a pitetésztába, és 175°C-on alul-felül sütésen kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  5. 2-3 óra alatt kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Még több receptért keresd fel Míra oldalát: sutimamohr.hu

Olvass tovább!

Mutatós pucértorta-recept az ünnepi asztalra

Mutatós pucértorta-recept az ünnepi asztalra

Mohr Míra, a Süti MáMohr szerzője egy kellemesen lágy mascarponekrémes és gyönyörű, puha vörös bársony piskótás torta receptjét ajánlja nektek. Ami tökéletesen megkoronázza az ünnepi menüt.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró