Hogyan dobjuk fel a szilveszteri virslit?

2020. december 30. |

Mohr Míra, a Süti MáMohr szerzője egy különleges, de igen egyszerű szilveszteri virsli receptjét hozta el nektek. A virslis fonat náluk nem maradhat el az év utolsó napján.

Már évek óta ezt a receptet készítem szilveszterkor – akár mi tartjuk, akár megyünk szilveszteri buliba, és mindig hatalmas siker mindenhol. Bár idén szűkösen, csak olyan Covid style-ban búcsúztatjuk ezt a különös 2020-as évet, azért idén sem marad el ez a szuper virslis fonat.

Virslis Fonat

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 250 g ricotta
  • 150 g olvasztott vaj
  • 2 db tojás (M-es)
  • 1 ek. só
  • 1 cs. sütőpor

Összeállításhoz:

  • 4-5 pár virsli

Kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk.
  2. Hozzáadjuk a ricottát, az olvasztott vajat és a tojásokat, és jól elkeverjük. Egy szép lágy, picit ragacsosabb tésztát kell kapnunk.
  3. A tésztát lefedjük, és ¾ órát a hűtőben pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztánkat, és átgyúrjuk. Gyúrás közben adjunk hozzá nyugodtan extra lisztet, csak annyit, amennyit még felvesz.
  5. A tésztánkat kb. 8 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  6. Hosszantiba egy/másfél cm vastagságú szalagokat vágunk a tésztából. Úgy, hogy egyik végét sem vágjuk át, mindkét oldalon hagyunk egy fél cm-es peremet.
  7. A virsliket keresztben átbújtatjuk a szalagok alatt. Felváltva minden első, illetve minden második tésztaszalag alatt bújtatjuk át a virsliket szépen sorban egymás után.
  8. A virslis fonatunk tetejét megkenjük tojással, majd 190 fokon kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá, és boldog új évet!

Még több receptért keresd fel Míra oldalát: sutimamohr.hu

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró