Mutatós pucértorta-recept az ünnepi asztalra

2020. december 21.
Mohr Míra, a Süti MáMohr szerzője egy kellemesen lágy mascarponekrémes és gyönyörű puha vörösbársony piskótás torta receptjét ajánlja nektek. Ami tökéletesen megkoronázza az ünnepi menüt.

A receptben a hozzávalók mennyisége az alábbi fényképen megjelenített, 10 szeletes vörös bársony tortához vannak feltüntetve.

Hozzávalók a vörös bársony piskótához:

  • 300 g liszt (BL55)
  • 15 g cukrozatlan kakaópor
  • 120 g puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 20-25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 250 ml kaukázusi kefir
  • 2 db 30 ml-es cseppfolyós málnapiros ételfesték
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 mk. sütőpor
  • 5 g almaborecet (szükség esetén helyettesíthetjük 10%-os ételecettel)

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
  2. A vajat, a csipet sóval és a porcukorral habosra keverjük.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és teljesen habosra keverjük.
  4. A masszához hozzákeverjük a száraz hozzávalók 1/3-át.
  5. Majd beleöntjük a kefir felét, és elkeverjük.
  6. Hozzáadjuk a száraz hozzávalók következő 1/3-át. Majd a kefir másik felét, az almaborecetet, az ételfestékeket, és elkeverjük.
  7. Legvégén a száraz hozzávalók utolsó 1/3-át is hozzáadjuk, és csomómentesen elkeverjük.
  8. A masszát 3 db, formaleválasztó spray-vel befújt 18 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Ha nem vagy még nagyon gyakorlott sütés terén, akkor nyugodtan mérleg segítségével oszd el a masszát, hogy egyenlőek legyenek.)
  9. Pár óra alatt kihűtjük a vörös bársony piskótákat.
  10. A kihűlt piskótákat előkészítjük az összeállításhoz. (Leskalpoljuk, ha szükséges. Viszont mivel pucér tortát készítün,k ezért az oldalát nem farigcsáljuk.)

Hozzávalók a mascarponés krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 180 g cukor
  • 500 ml cukrozott növényi habtejszín
  • 1 mk. vaníliapaszta
  • kis fahéj
  • ½ citrom leve
    Még több receptért keresd fel Míra oldalát: sutimamohr.hu