Ha már unod a brownie-t, készíts blondie-t: ez a valamivel sápadtabb, de nem kevésbé csokis édesség egy picit izgalmasabb, mint híresebb unokatestvére, ráadásul szuperül áll neki a mogyoróvaj krémessége és földes ízvilága. Ehhez a recepthez jó, ha van egy olyan serpenyőnk, amit sütőbe is tehetünk (tehát semmiképpen ne legyen rajta műanyag elem), de az se tartson vissza, ha nincs otthon ilyesmi: egy magasabb falú tepsibe töltve is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
- 220 gramm vaj (nyugodtan lehet sózott)
- 200 gramm krémes mogyoróvaj
- 200 gramm kristálycukor
- 110 gramm barnacukor
- 2 nagyobb tojás
- 125 gramm finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 180 gramm fehércsoki
- 60 gramm étcsoki, apró darabokra vágva
- egy kevés nagy szemű tengeri só (elhagyható)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Egy sütőbe helyezhető (például öntöttvas) serpenyőben olvasszuk fel a vajat, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kicsit megbarnulni, míg illatozni kezd.
- Vegyük le a tűzről, és forgassuk bele a mogyoróvajat és a kétféle cukrot. Hagyjuk kicsit kihűlni –úgy 10-15 perc alatt.
- Gőz felett olvasszuk meg a fehércsokit, majd adjuk azt is a keverékhez.
- Egy kisebb tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk a mogyoróvajas tésztához. Szórjuk bele a lisztet és a sütőport is.
- Adjuk a tésztához a csokidarabokat is, alaposan forgassuk össze.
- A tepsit helyezzük sütőbe, és 22-25 perc alatt süssük meg a süteményt. Akkor jó, ha a széleken már szilárd, de belül még lágy és krémes! Hagyjuk kicsit kihűlni, nagy szemű tengeri sóval megszórva tálaljuk.
Forrás: HalfBakedHarvest Fotó: GettyImages