A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi ezúttal is hozott nektek egy mennyei receptet. Az amerikaiak kedvenc comfort foodja, a krémes mac and cheese után most egy omlós oldalast és körtével bolondított zöldségpürét mutat.
Hozzávalók:
- 1, 5 kg oldalas
A páchoz:
- 2 ek. dijoni mustár
- 1 kk. kakukkfű
- 1 kk. majoranna
- 2 kk. rozmaring
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 4 ek. olívaolaj
A zöldségpüréhez:
- 1 egész sütőtök
- 2 fej hagyma
- angol zeller
- 3 kisebb körte
- vaj ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A másfél kiló oldalashoz először elkészítjük a pácot, a hozzávalókat összekeverjük. A páccal jó alaposan bekenjük a húst, és lepirítjuk minden oldalát. A húst ezután helyezzük egy nagyobb tepsibe, és kockázzunk mellé a sütőtököt, a hagymát, az angol zellert, a körtéket és a fokhagymát. Alufóliával fedjük le, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 3 órára. Ha letelt a három óra, a húsok mellől szedjük ki a zöldségeket, és jó sok vajjal turmixoljuk össze, sózzuk, borzozzuk. A húst tegyük vissza még a sütőbe grillfokozatra, és 20 percig pirítsuk.
Jó étvágyat!
Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)
Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!
Az Instagramon pedig ITT követheted!