Nem csak pite: oldalas zöldségpürével

2021. május 01.
Szaftos oldalas gazdag, vitaminbomba zöldségpürével: a Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi ezúttal egy igazi vasárnapi főételt mutat!

A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi ezúttal is hozott nektek egy mennyei receptet. Az amerikaiak kedvenc comfort foodja, a krémes mac and cheese után most egy omlós oldalast és körtével bolondított zöldségpürét mutat.

Hozzávalók:

  • 1, 5 kg oldalas

A páchoz:

  • 2 ek. dijoni mustár
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 kk. majoranna
  • 2 kk. rozmaring
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 4 ek. olívaolaj

A zöldségpüréhez:

  • 1 egész sütőtök
  • 2 fej hagyma
  • angol zeller
  • 3 kisebb körte
  • vaj ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A másfél kiló oldalashoz először elkészítjük a pácot, a hozzávalókat összekeverjük. A páccal jó alaposan bekenjük a húst, és lepirítjuk minden oldalát. A húst ezután helyezzük egy nagyobb tepsibe, és kockázzunk mellé a sütőtököt, a hagymát, az angol zellert, a körtéket és a fokhagymát. Alufóliával fedjük le, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 3 órára. Ha letelt a három óra, a húsok mellől szedjük ki a zöldségeket, és jó sok vajjal turmixoljuk össze, sózzuk, borzozzuk. A húst tegyük vissza még a sütőbe grillfokozatra, és 20 percig pirítsuk.

Jó étvágyat!

Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)

Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!

Az Instagramon pedig ITT követheted!

Olvass tovább!