Sült répatortás zabpehely, a fejedelmi reggeli

2021. április 15. |

Ha szereted a répatortát, muszáj kipróbálnod ezt a sült zabpelyhet, ami joghurtba keverbe, de akár magában is mennyei reggeli, ráadásul még egészséges is.

Ha már nem tudod, mivel dobd fel a reggeli zabpelyhedet, inspirálódj kedvenc süteményeidből: az alábbi recept a répatorta hozzávalóiból indul ki, vagyis a zab mellé kerül répa, dió, mazsola és persze jó adag fahéj is. A hagyományos kása helyett a zabpelyhet itt sütőben sütjük (mint a granoláknál), így jól kijön a répatortára emlékeztető karamellesség, és igazán felszabadulnak az illatok. Keverjük krémes joghurttal, édesítsük növényi szirupokkal, vagy ropogtassuk el csak úgy magában, ha egy kis egészséges finomságra vágyunk.

recept-repatorta-zab-suto

Hozzávalók:

  • 1 és fél csésze reszelt répa
  • 2 tojás
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1/4 tk. tengeri só
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 2 csésze zabtej vagy mandulatej
  • 2 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze durvára vágott dió
  • 1/2 csésze mazsola
  • 1 ek kókuszvirágcukor

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A répákat reszeljük le, vagy aprítsuk fel egészen kis szálakra robotgépben.
  3. A tojásokat keverjük össze a juharsziruppal, olajjal, sóval és fahéjjal, majd adjuk hozzá a növényi tejet is. Szórjuk bele a reszelt répát, a diót és a mazsolát, alaposan keverjük össze.
  4. Végül forgassuk bele a zabpelyhet is, majd az egész keveréket terítsük ki a tepsiben. Szórjuk meg kókuszcukorral, és süssük 30-35 percig. Hagyjuk a tetejét karamellizálódni, és egy kicsit megbarnulni.
  5. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd tálaljuk friss joghurttal, extra juharsziruppal vagy kedvenc magvajunkkal.

Forrás: MinimalistBaker Fotó: Unsplash.com

 

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Távol a sütőtől: antipasto tálak isteni magyar borral antipasti

Távol a sütőtől: antipasto tálak isteni magyar borral