Hatszögletű metáltorta, betontorta és ehető virágok – Ilyen a 2021-es esküvői tortatrend

2021. június 23.
Az idei esküvői tortatrend szerint készült torták annyira szépek, hogy vétek őket felvágni – pedig belül is csodásak!

Ahogy a ruhatrendeknél is legtöbbször neves dizájnerekhez köthető az aktuális divat, az esküvői torták esetében sincs ez másképp. A Falusi Libák tortaműhely csapatának, Cilinek, Sárinak és Taminak a több mint 10 éve hódító, csokival csurgatott torta jutott eszébe példaként: „Azt gondoljuk, hogy ez a technika, amit Katherine Sabbath ausztrál cukrász nevéhez köthetünk, a cukrászat farmernadrágja: sosem fog kimenni a divatból.”

Ilyen az idei esküvői tortatrend

Ilyen volt, ilyen lett

Az elmúlt évek legnépszerűbb tortatrendje a „naked”, vagyis a meztelen torta volt, amit mostanra felváltottak a mély, erős vagy metálos színek, geometriai díszítések, művészien festett torták. A tortaműhely cukrászai azt mondják, hogy a menyasszonyok ma már sokkal bevállalósabbak, mint korábban – mind a színek, mind a tortaformák terén.

„Jelenleg a trendi esküvői torta magasabb és elegánsabb, mint pár éve. Trendi idén a művészi festés is a tortán, valamint a szokatlan formák. 10-15 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy esküvői torta hexagon formájú legyen, de idén ez az egyik legnépszerűbb trend, ahogy egyre trendibb az ehető virágokkal díszített torta is” – tudjuk meg a Falusi Libáktól, akiktől úgynevezett betontortát is sokszor rendelnek esküvőre.

Ilyen az idei esküvői tortatrend
6 fotó megtekintése

Csokoládé, az örök kedvenc

Az utóbbi időben egyértelműen divatosak lettek az alternatív megoldások a cukor, tejtermékek és a glutén helyettesítésére, és a vegán életmód is egyre népszerűbb, ami az esküvői torták terén is érezteti a hatását. „Ha a hagyományos ízeket nézzük, akkor a csokoládé abszolút tarol mint komfort íz, ahogy az elmúlt évtizedekben is, semmi nem tud a helyébe férkőzni. Viszont egyre többen merik bevállalni a fanyar ízek kombinációit, mint amilyen a málna vagy az áfonya, melyek tökéletes párost alkotnak a csokoládéval” – mondják a tortasütő lányok, akiknek személyes kedvence a magasított, egy emeletes tortán belül több formájú, művészien festett, esetleg több technikával készült torta.

Ilyen az idei esküvői tortatrend

Tortára álmodták a Börzsönyt

Cili, Sári és Tami kezei közül a múlt héten két trendi esküvői torta is kikerült: „Mindkettő nagyon kedves, bensőséges esküvő volt. Az egyiket a Börzsönyben, az erdőben tartották, így itt a tortán is a minimál, egyszerű, fehér cukorvirágrezgővel díszített, erdei hangulat jelent meg. A másik esküvői torta nagyon érdekes kérés volt a pártól: gyermekkori álmukat szerették volna megvalósítani, ezért palacsintatortát kértek tőlünk. Több palacsintatortát is készítettünk az esküvőjükre, és több variációban, rusztikusan díszítettük fel.”

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Falusi Libák Tortaműhely (@falusilibak)

Fotó: Falusi Libák tortaműhely

Ezt láttad már?