Ki állítja, hogy egy friss salátában nem férnek meg egymással az édes és a sós ízek, a zöldellő fűszernövények és a lédús, nyári gyümölcsök?
Végre a zöldségeseknél is elkezdtek egymáson tobzódni a hazai, kövér, mézédes görögdinnyék, és bár ez a gyümölcs magában is isteni, a gasztronómia világában számos olyan receptet találunk, amellyel még különlegesebb ízélményt hozhatunk létre a felhasználásával. A kecskesajt és a dinnye párosítása már önmagában is mennyei, ha viszont még egy kevés pisztáciát és néhány frissen szüretelt fűszernövényt is hozzáadunk, nemcsak egy igazi ízbombát hozunk létre, de még látványra is tökéletes salátát kapunk!
Kecskesajtos görögdinnye-saláta pisztáciával és friss fűszernövényekkel
Első lépésként aprítsuk fel nagyjából a fűszernövényeinket, tegyük mozsárba, és adjuk hozzá az olívaolajat és a durva sót. Körülbelül 10 percig őröljük, majd hagyjuk körülbelül 1 órán át szobahőmérsékleten állni. Vágjuk kockára a görögdinnyét, tegyük egy salátástálba, majd a hűtőszekrénybe.
Tegyük a pisztáciákat egy serpenyőbe, és lassú tűzön pirítsuk meg őket (nagyjából 5 percig). Vegyük ki a pisztáciát a serpenyőből, aprítsuk fel vagy törjük össze őket. Tegyük félre egy kis tálba. Morzsoljuk össze a kecskesajtot. Az olívaolaj és a fűszernövények keverékét tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a vörösborecetet, majd keverjük össze. Ez lesz a vinaigrettünk.
Vegyük ki a görögdinnyét a hűtőszekrényből, adjuk hozzá a kecskesajtot, csepegtessük rá a vinaigrettet, szórjuk meg a pirított pisztáciával, majd ízlés szerint sóval, borssal. Keverjük össze, és tálaljuk!