Az új kedvencünk esti nassoláshoz: tésztachips

2021. szeptember 19.
Egyszerű elkészíteni, és felveszi a versenyt krumpliból készült tesójával is. A TikTok videómegosztón most mindenki a tésztából készült chipsért rajong, Hering András, a Nosalty főszerkesztője elhozta nektek a receptet.

Ha valamire jó a TikTok, hát arra biztosan, hogy meglepően elkészített, gyors és finom recepteket találjunk rajta. A gyors fetás-paradicsomos tészta már az első falatnál elnyerte a szívünket, csak úgy, mint a fetás-epres verzió, a meglepő ételkülönlegességek sora pedig itt még nem ér véget, ugyanis újfent egy tésztás recept hódítja meg a világot: az egyszerű, de tényleg nagyszerű, ízletes TÉSZTACHIPS.

Ez a recept mindenkit levesz a lábáról, aki egyszerre szereti a ropogós, házi készítésű rágcsálnivalókat és az olaszos ízvilágú tésztaételeket.

Ha röviden akarnánk összefoglalni, mi is a tésztachips lényege, nagyjából annyit mondanánk, hogy végy elő egy adag száraztésztát, főzd meg, utána süsd ki olajban, és készíts hozzá egy finom szószt.

Ha ez így még önmagában kevés lenne, figyelj, mert mutatjuk a teljes chipsreceptet, ezúttal egy ízletes marinara szósszal!

Bármilyen típusú tésztával működik, én most rigatonival készítettem, de jó pennével, fusilivel, farfalléval is. Fűszerek gyanánt a fokhagymapor, só és bors mellett bátran használjunk olasz zöldfűszerkeveréket, citromborsos vagy fokhagymaborsos fűszerkeveréket.

Egy nagy fazék sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát al dentére, körülbelül 8-10 percig. Ezután szűrjük le a tésztát, hagyjuk a szűrőben lecsepegni.


Egy nagy, mély serpenyőbe öntsünk körülbelül 3 dl növényi olajat, és melegítsük fel közepes lángon. Amikor az olaj csillog, adjunk hozzá körülbelül 1 csésze al dente tésztát egyetlen rétegben. Süssük aranybarnára és ropogósra, oldalanként körülbelül 2 percig.

Papírtörlőn csöpögtessük le a felesleges olajat, majd azonnal parmezánnal, olasz fűszerekkel, fokhagymaporral, sóval és borssal ízesítsük. Ismételjük meg a sütést a következő adag tésztával, porciókkal dolgozva.

Amíg a tészta fő a vízben, készítsük el a marinara szószt!

A fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban pár percig pirítjuk, majd jöhet rá a paradicsom. Nem kell túl sokáig főzni, maradjon kissé folyós a szósz. Sózzuk, fűszerezzük olaszos zöldfűszerekkel (bazsalikom, oregano), majd vegyük le a tűzről.

Csak egyszer kell kipróbálnod ezt a receptet ahhoz, hogy utána minden baráti összejövetelen ez legyen a vendégváró rágcsálnivaló.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo

Készítsd el ezt is!