Megálmodtuk a Marie Claire koktélt!

2021. november 04.
A Marie Claire online csapata összeült, kevert és kóstolt, és együtt megalkottuk a Marie Claire koktélt. Ami éppen azokat az összetevőket tartalmazza, amilyennek mi a marieclaire.hu-t gondoljuk, szeretjük.

Egy izgalmas csapatépítő délutánon vettünk részt, amelynek nemcsak az volt a célja, hogy minőségi időt töltsünk együtt csapatként, hanem az is, hogy megszülessen egy koktél, amely szerintünk minden ízében és elemében ránk jellemző.

Nem, ez még nem az…

Ahhoz, hogy egyáltalán el tudjunk indulni az úton, a WarmUp Cocktail Bar head bartendere, Mihalik Sebestyén mesélt nekünk a párlatokról, az ízekről, a fűszerekről és a szirupokról. Sőt az alapfogásokat és eszközöket is megmutatta nekünk, persze mindent ki is kellett próbálnunk. Azt például nem gondoltuk volna, hogy az alapanyagok szakszerű összerázása egy shakerben ennyire bonyolult, és egy teljesen kezdő ennyire bénán néz ki, miközben próbálkozik. A csapat minden tagja javaslatot tett, átbeszéltük, szerintünk milyen a marieclaire.hu-ra jellemző íz, amit mi is szeretünk, és végül megszületett a koktél. Pontosabban először kettő, de ahogy egymásra néztünk azonnal tudtuk, hogy melyik az igazi, ami tényleg minket jellemez.

A WarmUp Cocktail Bar head bartendere, Mihalik Sebestyén

Nagyon figyelünk… Tamás Anita olvasószerkesztőnk is

Kezdődjön a móka: Tamás Anita és Tóth-Szántó Krisztina „próbakevert” elsőként

Kattints a képre, és nézd meg galériánkat, és hogy hogyan okosodtunk koktélkeverésből!

25 fotó megtekintése

 

A Marie Claire koktél természetesen piros, milyen is lehetne, egy istenien édes és ugyanakkor fanyar ital, ami megjelenésében is igazán extra: egy letisztult pohárban szervírozzuk 1 darab nagy kocka alakú jégen. Nincs benne zúzott jég, vagy milliónyi jégkocka, egy központi elem köré kerül a koktél.  Ez az ital nekünk egyszerre szenvedélyes, mint a benne található alapital, a barbadosi rum, ugyanakkor a klasszikus, kifinomult elegancia is jellemzi.

Marie Claire koktél

40 ml rum (mi 3 éves barbadosi rumot használtunk, amelyet először bourbon, majd cognac hordóban érleltek)
20 ml licsi likőr
30 ml tőzegáfonyalé
20 ml friss citromlé
25 ml hibiszkusz szirup
2 csepp tőzegáfonya bitter
Díszítésnek citromhéjat és szárított rózsát használtunk.

Helyszín: https://www.warmupbudapest.hu/ Fotó: Czvitkovits Judit