A corn dog tulajdonképpen a hot dog egyik kuzinja, ugyanúgy virsliből készül, a fontos különbség azonban az, hogy előbbit a kifli helyett ropogós kukoricabunda borítja és nyársra van húzva, hogy akár jártadban-keltedben is fogyaszthasd, ha egy utcai árusnál csapsz le rá. Erre persze itthon kisebb az esély, szülőhazájában, az Egyesült Államokban azonban könnyű corn dogosba botlani városnézés közben.
Corn dogot készíteni nem nagy ördöngösség, elég hozzá egy nagyobb tálban sűrű tésztát keverni, a nyársra húzott virsliket lisztben megforgatni, majd a tésztába mártani és bő olajban kisütni. Legjobb még melegen, ketchuppal (ehelyett akár szuper paradicsomos mártogatóst is készíthetsz mellé), mustárral vagy majonézzel, de sült krumplival is isteni. Persze ha az megnyugtatja a lelkiismeretedet, zöldséggel is kínálhatod, úgy talán jóvá teszel valamennyit az ünnepi bűnözésből. Ha szereted a virslit, érdemes vetned egy pillantást további különleges virslis receptekre!
Házi készítésű corn dog
Hozzávalók:
- 6 db virsli
- 2-3 evőkanál liszt
- 15 dkg kukoricaliszt + 6 dkg sima liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet csemegepaprika
- 1 l olaj a sütéshez
Így készül:
- Egy nagyobb méretű tálban összekeverjük a sima és a kukoricalisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a pirospaprikát és a szódabikarbónát, majd több részletben belekeverjük a tejet.
- Habverővel csomómentesre dolgozzuk, majd beleütjük a tojást, és azt is szépen elkeverjük a tésztában.
- Minden virslit félbe vágunk, beleszúrunk egy hurkapálcát, és meghempergetjük a lisztben, mielőtt a sűrű kukoricalisztes tésztába mártanánk.
- Felmelegítjük az olajat, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük benne a bundázott virsliket.
Forrás: Via Fotó: Getty Images