Nem feltétlenül kell különleges dátum ahhoz, hogy látványos és romantikus vacsorát együnk, de ha már nyakunkon a Valentin-nap, mutatok egy izgalmas salátaötletet. Ez nemcsak látványos, de nagyon finom is!
A Valelentin-napi saláta mellé jól illik a pezsgő is, amelyből akár desszertet is tudsz készíteni, hogy az ízek még inkább összhangban legyenek. A mascarponés málnatortát előző nap is elő tudod készíteni. Ha pedig csak 15 perced van egy pohárdesszert összedobására, akkor próbáld ki a pezsgőkrémes málna pohárkrémet.
Valentin-napi garnélás saláta
Mielőtt rávetnénk magunkat a desszertre, mutatom, hogy hogyan készül a Valentin-napi saláta.
Hozzávalók:
- Fél csomag bébispenót vagy vegyes saláta keverék
- 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
- 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
- Egy tucat fagyasztott, pucolt garnéla
- Ehető virág (nem a legkönnyebb tétel, de a neten több beszerzési helyet is találunk)
- só, bors, olívaolaj
- 1/2 citrom
Elkészítése:
- A bébispenótot egy tálba teszem, sózom, borsozom, öntök rá egy kevés olívaolajat, és egynegyed citrom levét rácsorgatom. Kicsit összerázom, és félreteszem.
- Egy serpenyőben olajat hevítek, amibe apróra vágott gyömbért és fokhagymát teszek. Amikor elkezd illatozni 1-2 perc alatt, hozzáadom a tisztított garnélát. Az egészet sózom, borsozom, és pár perc alatt megpirítom.
- Már jöhet is a bébispenótos tál, amelyre ráfordítom az egész serpenyőt, összerázom, és így, lefedve teszem félre 5 percere. A hőtől a spenót is picit megpuhul, de nem párolódik szét.
- A tálaláskor ehető virágokkal díszítem.
Ha kíváncsi vagy, hogy gyakorlatban ez hogy néz ki, és jól jönne még ötlet Valentin-napi főételre és desszertre is, akkor nézd meg a videómat is:
Szerző: Bernáth Melinda (Smarta)