Edd magad szexire: 10 vágyfokozó étel a Valentin-napi vacsorához

2021. február 14.
Nem is gondolnánk, hogy a természet mennyi afrodiziákummal, vagyis nemi vágyat fokozó szerrel áldott meg minket, pedig ezek nap mint nap részét képezik az étkezésünknek. A különböző kultúrák már ősidők óta használnak tudatosan bizonyos élelmiszereket a szexuális energiák felkorbácsolására, és tapasztalataikat szerencsére az utókorra is ráhagyták.

Osztriga

A tenger gyümölcsei nem véletlenül szerepelnek a tipikus romantikus menük étlapján. Az osztriga gazdag cinkben, így megemeli a tesztoszteronszintet, és serkenti a spermiumtermelődést. Casanova is tisztában volt bele, hogy az osztriga csillapíthatatlan nemi vágyat ébreszt az emberekben – nem csoda, hogy napi ötvenet fogyasztott belőle!

Csokoládé

Ha kételkedtünk abban, hogy lehet-e még édesebb a szex, akkor a válasz igen, ezzel pedig a perui indiánok is tisztában voltak. A csokoládé beindítja szerotonintermelésünket, a kutatások pedig igazolják, hogy a kakaó a szerelemhez hasonló érzést vált ki központi idegrendszerünkben – ehhez viszont minimum 75%-os kakaótartalmú étcsokoládét kell fogyasztanunk.

Chili

A chili csípősségét ellensúlyozva agyunk endorfint termel, hogy elnyomja a fájdalmat. Feltölt minket energiával, serkenti a vérkeringésünket, a benne található kapszaicin pedig kiélezi az idegvégződéseinket, hogy még intenzívebben kapjon el minket az érzés, amikor a csúcsra érünk.

Gyömbér

Kicsit csípős, de az együttléteket megédesíti! Fokozza vérkeringésünket, szex előtt fogyasztva pedig hőhullámok generálásával teszi még elsöprőbbé az orgazmust. Az ősi kínai orvoslás már réges-rég használja: már 3000 évvel ezelőtt felfedezte, hogy a gyömbér segíti a vér nemiszervekbe történő áramlását.

Olajos magvak

A mogyoró, a dió és a mandula rengeteg esszenciális zsírsavat tartalmaznak, így hormonrendszerünk természetes karbantartói – ha pedig a hormontermelésünk kiegyensúlyozott, akkor a szexuális életünk is rendben lesz.

Sáfrány

A sáfrány élénkítő hatását már a középkorban felismerték. Még szerencse, hogy azóta az egész világon elterjedt, hiszen így mi is megfűszerezhetjük vele a Valentin-napot. Vágykeltő illóolajakat tartalmaz, és állítólag meghosszabbítja a női orgazmust. Sajnos nem a tartozik az olcsó kategóriába, cserébe viszont tudhatjuk, hogy magas minőségű, gondosan termelt és betakarított ételt fogyasztunk.

Ginzeng

Az ősi kínai gyógyászat bevált vágyfokozója, a ginzeng lehet a megoldás, ha még Valentin-napon is nehezünkre esik ellazulni. Javítja a vérellátást, így segít minket abban, hogy nemiszerveink extrán jól működjenek a szerelmesek napján. Állítólag ez az egyik leghatásosabb afrodiziákum.

Fahéj

A fahéj szintén azon ételek táborát erősíti, amiket már évezredekkel korábban felfedeztek és bevetettek a minél intenzívebb testi örömök érdekében. Egyes kultúrákban nemcsak belülről, hanem kívülről is alkalmazták: a nemi szervekre kenték, hogy még inkább feltüzelje a szerelmeseket.

Mézes gránátalma

A gránátalma vágyfokozó hatását már a Káma-Szútrában is leírták: ha pár napig rendszeresen fogyasztjuk, akkor megnöveli a tesztoszteronszintet. Rengeteg antioxidánst tartalmaz és serkenti a vérálamlást, természetesen a nemi szervekben is.

Bazsalikom

A romantikus olasz vacsorák elengedhetetlen kelléke, a bazsalikom a hindu tanítások szerint sokat javíthat a szexuális életünkön, ha minden nap fogyasztjuk. Most, hogy annyi időt töltünk otthon, akár magunk is megtermelhetjük!

Datolya

Ha családtervezésen van a hangsúly, akkor érdemes kipróbálnunk a datolyát, mert az arab kultúra szerint növeli a spermiumok számát. Tele van fruktózzal, vagyis gyümölcscukorral, így bőven fedezi egy maratoni szexhez szükséges energiaszükségletünket.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!