Parmezánbundában sült spárga majonézes mártogatóssal

2022. május 29.
A ropogós bunda a fehér spárgának is jól áll. A Nosalty főszerkesztője, Hering András parmezánbundában sült spárgáról mesél nektek, amihez egy krémesen friss mártogatós is készült.

spárga nemcsak párolva és grillezve, hanem bundázva is isteni! A tempurálás mellett érdemes kipróbálnod a parmezánbundában sült verzióját is (amit én most duci fehér spárgából készítettem el), hiszen a sült sajtropogós kéreg új szintre emeli a tavasz királyaként emlegetett zöldséget. Ha kerülnéd az olajban sütést, próbáld ki sütőben sütve, de a frissítően krémes majonézes mártogatósról semmiképp ne feledkezz meg!

Elkészítése:

A spárgát megmossuk, a fás részeit eltávolítjuk, levágjuk, hogy csak a friss és ropogós szárrésszel dolgozhassunk. Ha nagyon kemények a szárak, egy zöldséghámozó segítségével megtisztítjuk, majd újra megmossuk őket.

Forraljunk enyhén sós vizet, majd a spárgát először blansírozzuk: tegyük a forrásban lévő vízbe, és főzzük 5 percig. Nem kell puhára főznünk, maradjon roppanós. Ezután tegyük át őket jeges vízbe pár percre, és hagyjuk lehűlni őket. Szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le őket, át is tehetjük egy tiszta és száraz konyharuhára száradni őket.

Ezután tegyük külön tálakra a lisztet, a tojást és a finomra reszelt parmezánt, majd forgassuk meg mindegyikben a spárgát. Elsőként a lisztben, aztán a tojásban, majd a parmezánban. A végén egy kicsit rázzuk le, hogy a felesleges parmezán ne vesszen kárba.

Melegítsünk bő, forró olajat, majd a bundázott spárgát körülbelül 5-6 perc alatt süssük aranybarnára, szárítsuk meg papírtörlőn, ha szükséges, fűszerezzük kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal.

A frissítő majonézes mártogatós elkészítése:

A mártogatóshoz tegyük a majonézt egy keverőtálba, reszeljük hozzá a lime héját, facsarjuk hozzá a levét, reszeljük hozzá a fokhagymát. Opcionálisan adhatunk hozzá finomra vágott mentalevelet vagy snidlinget is. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ha tehetjük, tálalás előtt hagyjuk a hűtőben egy kis időre, így még finomabb lesz. Mártogassuk bele a parmezánbundás spárgát.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosaltyoldalára!

nosalty-uj-logo

Ezt is készítsd el!