Koviubi – levesként
A kovászos uborka nemcsak savanyúságnak kiváló, hanem levesalapanyagnak is tökéletes! Ha nem hiszed, próbáld ki ezt a könnyen és gyorsan kivitelezhető receptet, szerintünk imádni fogod!
Kukoricából gazpachót?
Szóval ehhez a leveshez nem kell más, csak friss kukorica, paradicsom, paprika, fűszerek és egy jó turmix – kellemes, hűsítő, nagyon nyári és nagyon kukoricás eredményt fogunk kapni.
Zöldborsó és menta szerelme
A hagyományos borsóleves igazi klasszikus kedvenc, de az élénkzöld krémleves-verziót is érdemes kipróbálni, ha valami izgalmasabbra vágyunk. Az alábbi recept a rengeteg friss zöldfűszertől lesz igazán különleges: kerül bele jó adag petrezselyem, snidling, kapor és persze menta is, ami a frissességét adja.
Színes, egészséges
Az alábbi leves csupa frissítő hozzávalót tartalmaz: a gyömbér, a citrom és a tejföl is hozzájárul, hogy könnyebben viseljük a kánikulát. A főszereplő pedig a cékla, ami fantasztikus színt ad az ételnek.
Öt hozzávalós frissítő
Az egyik kedvencünk a hideg uborkaleves lime-mal, mentával és chilivel ízesítve. Ráadásul nem is hizlal és a melegben elvesztett folyadékot is könnyen pótolhatjuk vele!