Így készíts kovászosuborka-levest – Ez az egyik legtutibb frissítő étel!

2022. július 09. |

A kovászos uborka szezonjának kellős közepén vétek kihagyni ezt a garantáltan frissítő levest, ha te is szereted a savanykás ízeket!

A kovászos uborka nemcsak savanyúságnak kiváló, hanem levesalapanyagnak is tökéletes! Ha nem hiszed, próbáld ki ezt a könnyen és gyorsan kivitelezhető receptet, szerintünk imádni fogod!

Kovászos uborka üvegben

Régebben, ha hűsítő nyári levesre vágytunk, mindenki hideg gyümölcslevesért kiáltott, a választék azonban bővült, most már nemcsak meggyből, málnából, barackból vagy sárgadinnyéből készülhet finom kanalaznivaló, hanem kovászos uborkából is! A frissítő leves savanykás ízét a kovászos uborka leve és a görög joghurt adja, az összhatást pedig a kapor és a fokhagyma teszi teljessé. Ha jól be is hűtöd, garantáltan nem éri majd szó a ház elejét!

Így készíts otthon leveskockát!

Így készíts otthon leveskockát!

A leveskockát több mint 120 éve találták fel, kiötlőjének pedig a mai napig hálásak vagyunk, hiszen rengeteg időt spórol meg nekünk, az ételeket pedig egy csapásra feldobja! Tudtad, hogy akár otthon is el lehet készíteni?

Kovászosuborka-leves

Hozzávalók:

  • 2 dl a kovászos uborka levéből
  • 6 db kovászos uborka
  • 4 dl behűtött zöldségleves alaplé
  • 3 dl görög joghurt (sima joghurt is jó, ha ilyen nincs kéznél)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál friss kapor

Kovászos uborka leves

Így készül:

  1. Az uborkát felkockázzuk, hozzáadjuk a levét és a jól behűtött zöldséglevest.
  2. Belekanalazzuk az összetört fokhagymával és az aprított kaporral elkevert joghurtot, és alaposan összekeverjük.
  3. Botmixerrel krémesre dolgozzuk, majd jó pár órára hűtőbe tesszük. 
  4. Tálaláskor a tetejére is kanalazhatunk egy kis görög joghurtot és friss kaporral díszíthetjük.
  5. Az elszántabbak akár a görögdinnyés uborkalevest is kipróbálhatják!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?

A tökéletes francia spárgakrémleves receptje

A tökéletes francia spárgakrémleves receptje

Még a spárgaszezon végére Hering András, a Nosalty főszerkesztője elkészítette a franciák egyik alfa és omega levesét, a vichyssoise-t. Amibe némi csavarral most spárga került.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró