A Jóbarátok-rajongók talán még emlékeznek a részre, amikor Monica Phoebe titkos kekszreceptjét próbálta megfejteni. A valóságban, úgy tűnik, Courteney Coxnak már megvan a bevált receptje, amit ráadásul szívesen meg is oszt másokkal: ez egy gluténmentes, ropogós biscotti, amit csokidarabok tesznek még édesebbé.
Courteney Cox szerint ez a világ legegyszerűbb receptje, és Instagramra posztolt videójában tényleg villámgyorsan össze is dobja az egészet. Annyi biztos, hogy Monica szakácstehetségében már megbízunk, szóval miért ne próbálnánk ki Courteney Cox receptjét is?
View this post on Instagram
Courteney Cox egyszerű biscottija
Hozzávalók:
- 2 csésze és 1 ek. gluténmentes liszt
- 1 csésze és 1 ek. mandulaliszt
- 1 plusz 1/2 csésze nádcukor két részre osztva
- 1 csésze növényi olaj
- csokoládédarabok ízlés szerint
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. vaníliakivonat
- 3 tojás
- 2-3 csipet durva szemű só
- 1 tk. fahéj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Keverjük össze a liszteket, 1 csésze cukrot, adjuk hozzá az olajat, a csokidarabokat, a sütőport, a vaníliát és a tojásokat! Ízesítsük kevés sóval, majd alaposan keverjük össze!
- Egy szögletes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és formázzunk három veknit a tésztából. A maradék cukrot keverjük össze fahéjjal, és szórjuk meg a sütemény tetejét! 20 perc alatt süssük aranybarnára!
- Vegyük ki a süteményt a sütőből, és hagyjuk pihenni 5 percig. Ezután vágjuk fel keresztben kis szeletekre, és helyezzük el a biscottikat a tepsiben úgy, hogy a szélesebb részük nézzen felfelé. Ízlés szerint ezt az oldalt is megszórhatjuk egy kis fahéjas cukorral. Süssük további 10 percig! Ropogós, édes sütemény lesz a végeredmény.
Forrás: PureWow Fotó: Getty Images