Milyen pezsgőt igyunk a szilveszteri menühöz?

2022. december 31.
Az ünneplés és a pezsgő összetartozó fogalmak. De mivel koccintsunk az év buliján, szilveszterkor? 

A borágazaton belül a pezsgők piaca emelkedőben van, egyre divatosabb pezsgőt fogyasztani. Egyre többeknek számít, mivel is koccintanak egy-egy jeles napon. Pezsgőt inni nem csak akkor lehet, ha koccintani szeretnénk, akkor is szuper, ha a vacsora fényét szeretnénk emelni egy finom, ízben harmonizáló kísérővel.

Egyre többen mernek pezsgőt kínálni ételek mellé is, nem véletlenül, számos fogást egészen új színben tüntet fel egy pohár pezsgő.

Egyre többen mernek pezsgőt kínálni ételek mellé is, nem véletlenül, számos fogást egészen új színben tüntet fel egy pohár pezsgő.

A halak, a tengeri herkentyűk, különösen az osztriga szuperül áll a pezsgőknek, ezek mellé bor helyett abszolút jó választás a pezsgő. A saláták és más friss zöldségeket tartalmazó ételek mellett is remekül megállják a helyüket. Egy pohár száraz, elegáns, élénk savú pezsgőt bátran kínálhatunk más ételek mellé is! Érdemes elsősorban olyan ételekkel próbálkozni, amelyhez egyébként fehérbort innánk.

Mi a helyzet a vörös húsokkal? Az ilyen jellegű fogásoknál is lehet pezsgővel kísérletezni. A szilveszteri malac- vagy sertéssült mellé például igazán remek választás lehet a pezsgő.

Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?