5 vendégváró falat, aminek ott a helye a szilveszteri asztalon

2021. december 31. |

A szuperkönnyű-szupergyorstól a macerás, de komplex gasztroélményt adó vendégváróig minden van a listánkon, amit idén érdemes a szilveszteri vendégeinknek adni!

Egyszerű, de nagyszerű

Nehéz, húsos ételek helyett idén próbálkozzunk inkább ezzel a vendégváróval: egyszerű, gyorsan elkészíthető mártogatós, olvadós kecskesajttal és fűszeres paradicsommal, amit lehetetlen abbhagyni.

Édes és sós egyszerre

Ha időt spórolnánk, nyúljunk bátran a leveles tésztához. Ezt változatosan tölthetjük édes és sós töltelékekkel, de a legjobb, ha kombináljuk a kettőt, például úgy, hogy a sós kecsesajtot édes almával párosítjuk!

Kecskesajtos-almás kosárkák villámgyorsan

Kecskesajtos-almás kosárkák villámgyorsan

A karakteres sajtokat mindig megéri friss ízű, édeskés gyümölcsökkel párosítani, ősszel pedig akkor járunk a legjobban, ha kicsit meg is sütjük kedvenc gyümölcseinket - például az almát.

Azoknak, akik sosem sütnek

A szilveszteri pezsgőzés tökéletes kísérője az alábbi parmezános tallér, amit gyerekjáték elkészíteni. Ezek a sajtos kekszek akkor is remekül sikerülnek, ha még életedben nem sütöttél semmilyen süteményt!

Csípős poppers

Macerás, de minden percéért megéri! Arra kell csak figyelni, hogy tényleg jól lehűtsük a kis sajtgolyókat még a bundázás előtt, mert ha kicsit kienged, menthetetlenül szétfolyik a forró olajban, és akkor tutira elromlik a vidám délutáni kedvünk.

Nyár végi snack: jalapeno poppers golyó formában

Nyár végi snack: jalapeno poppers golyó formában

A jalapeno popperst nem volt nehéz megkedveltetni a hazai közönséggel. Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosalty-ról hozta el nektek a recept gyors verzióját. Mert még tart a nyár!

Elzászi pizza

Az elzászi szalonnás lepény, vagyis a Flammkuchen leginkább német pizzaként aposztrofálható. Az egyik legjobb bekuckózós kaja, de elég jó szolgálatot tehet vendégváróként is, remekül megy hozzá egy üveg száraz fehérbor!

Elzászi szalonnás-hagymás lepény hógolyózós napokra

Elzászi szalonnás-hagymás lepény hógolyózós napokra

A legfinomabb téli vendégváró falatokra vágysz, amikkel akár magadat is meglepheted? Például egy hosszú kirándulás után? Ne keress tovább, hanem készítsd el bloggerünk, Füge Kata isteni német pizzáját, azaz a Flammkuchent.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

A legropogósabb rántott cukkini titka cukkini

A legropogósabb rántott cukkini titka