Legyen ünnep a reggeli is!

2019. december 07.
Ritkaságnak számít, amikor egy frissen nyitott vendéglátóhely szinte azonnal meghatározó szereplőjévé válik a fővárosi gasztronómia színterének és röpke fél év alatt több jellegzetesen hozzá köthető fogást is magáénak tudhat.

A Felix Kitchen&Bar egyedülálló, páratlan panorámát biztosító fekvése, az Ybl Vízház patinás hangulata és nívós gasztronómiai kínálata mind olyan együttállások, ami miatt borítékolható volt, hogy Budapest örömmel szorítja keblére az újoncot. Az esti idősáv elegáns vacsorái és koktélozásai mellett most még nagyobb hangsúlyt kap a nap első étkezése, hiszen különleges champagne reggelivel várják mindazokat, akik a karakteres ízeket vidám buborékokkal kísérnék le. A poharak tartalmát a legendás és többszörösen díjnyertes Charles Heidsieck pezsgőház biztosítja.

Miért lenne párizsi, vagy New York-i kiváltság, hogy a gazdag reggeli mellé elsőosztályú pezsgőt kínálnak? A Felix Kitchen&Bar kiemelkedő klasszikus reggelijei és hétvégi brunch ajánlatai mellett most egy ünnepi újdonsággal készül: pohárba tölti az álmos reggelek legderűsebb szereplőjét. Mi több, egyenesen a legkarakteresebb és a gasztronómiában különösen népszerű champagne-házának italát kínálja a szezonálisan megújuló fogások mellé.

Champagne kiemelt borrégióként előkelő szerepet kap az itallapon is. Felixben több, mint 50 féle francia champagne-t kóstolhatunk, amik között találunk ritka, évjáratos tételeket is, ami hazai viszonylatban hiánypótló. Fontosnak tartják, hogy a nemzetközileg nagyra tartott házak tételei közül lehessen válogatni, felnőve a világvárosok nívós bárjaihoz, éttermeihez.

A többszörösen díjnyertes, nagy múltú Charles Heidsieck ház komplex ízvilágú, selymes buborékokkal teli Brut Réserve-je és az élénk, gyümölcsös Rosé Réserve nemcsak az értők kedvence, de gazdag karakterével ételpárosításokhoz is tökéletes választás. Az exkluzív „Champagne reggeli” élményt most akár ajándékkártya formájában is továbbadhatjuk. Bátran szakítsunk a tárgyi ajándékozással és lepjük meg a gourmet vonalon mozgó szeretteinket ezzel a közös élménnyel! Minden nap, 11:30-ig érhető el az ajánlat.

A Felix Kitchen&Bar megújult reggeli étlapjával igyekszik minden vendéget boldoggá tenni. A klasszikus reggelik mellett, egészségtudatos ételek is elérhetőek. A most szezonális sütőtökös smoothie bowl azokat varázsolja el, akik a superfoodos napkezdésre esküsznek. A Dutch Baby egy vaslapon sült, lekvárral és agavéval kínált palacsinta, ami annyira jól sikerült kreáció, hogy Kovács Árpád séf szerint, hogy ez lehet a reggeli párja a fél év alatt legendássá váló aranygaluskának.

A sós-édes kombinációk szerelmeseinek a sütőtökös waffel lehet az ideális választás, hiszen az édes-krémes téli csemege a waffel tésztájában játszik címszerepet, s erre halmozzák a krémsajtot, frissen pirított tökmagot, tojást és ropogós bacont. A fantasztikus buborékok után egész nyugodtan lecsúszhat még egy Felix smoothie, ami most a spenót, a vanília és a matcha ízeit is kidomboríthatja.

5 fotó megtekintése

További ínycsiklandozó fogásokért kattints a galériára!

Találkozzunk a Felixben, már 07:30-kor és kacsintsunk át a mellettünk pezsgőző asztalhoz: mi kezdjük a legkülönlegesebben a budapesti reggelt!

Fotók: Stiglincz Gábor és Bognár Bogi – Socially