Gyerekkoromban az ünnepi alkalmak állandó szereplője volt a huszárcsók, amit nagymamám sokszor kétszer kellett, hogy süssön, olyan gyorsan elfogyott. A lekváros közepű, darált dióban megforgatott, omlós kekszekért érthető módon könnyű rajongani, ráadásul gyorsan elkészülnek, így akár egy borongós hétvégét is bearanyozhatunk vele.
![huszarcsok | Marie Claire a legomlósabb huszárcsók receptje](https://marieclaire.hu/uploads/2023/02/huszarcsok-1.png)
A legomlósabb huszárcsók receptje
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarint vagy vajat fehéredésig habosítjuk a cukorral és a vanília kikapart magjaival. Amikor már világosabb és habos, hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük egy citrom héját (vagy akár narancsot is használhatunk), és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és egynemű tésztává gyúrjuk.
![huszarcsok | Marie Claire A huszárcsókért könnyű rajongani](https://marieclaire.hu/uploads/2023/02/huszarcsok1.png)
A huszárcsókért könnyű rajongani
A tésztából aztán kb. gesztenye méretű golyókat gyúrunk – ebből a mennyiségből 24-30 golyó jön ki. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, úgy, hogy egy centi legalább legyen köztük. A golyók közepét a hüvelykujjunkkal benyomjuk – ebbe a mélyedésbe jön majd a lekvár. A mélyített közepű tésztagolyókat lekenjük tojásfehérjével, majd a tojásos oldalukat belenyomjuk a darált dióba.
![huszarcsok | Marie Claire Gyorsan elkészülnek, akár egy borongós hétvégét is bearanyozhatunk vele.](https://marieclaire.hu/uploads/2023/02/huszarcsok2.png)
Gyorsan elkészülnek, akár egy borongós hétvégét is bearanyozhatunk vele.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket, akkor jó, ha szép halvány aranybarnák. A kekszeket hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd baracklekvárt kanalazunk a közepükbe. Azonnal is fogyaszthatjuk, de érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a lekvár felszíne kicsit megszáradjon.
Ha nem esszük meg mind azonnal, tegyük jól záródó dobozba, és tároljuk hűvös helyen, így akár hetekig is elállnak.