Olaj, vaj, margarin? A dietetikus segít!

2021. március 27.
Tegnap este az Instagramon beszélgettük Zalai Noémi dietetikussal a növényi zsírok és növényi alapú élelmiszerek erejéről és mindezek környezeti használról. 

A növényi eredetű termékek egyre divatosabbak, azonban a rengeteg irányzat és információ tengerében nem könnyű tudatosan zöldíteni a tányérunkat. Éppen ezért Zalai Noémi dietetikus segítségét kértük, hogy beszéljen a növényi és állati eredetű zsírok közötti különbségről, illetve arról, hogy melyek azok az apró trükkök, amelyek egészségesebbé tehetik az étrendünket. Noémi beszélt arról is, hogy egy embernek mennyi zsírra van szüksége naponta, hogy hogyan tudjuk kiválasztani az egészséges zsírfajtákat, és hogy milyen jótékony egészségügyi hatásai lehetnek a kiegyensúlyozott zsírfogyasztásnak. 

vaj-margarin-insta-elo

A beszélgetés második felében általánosan a növényi alapú alapanyagok, zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak étrendbe integrálásáról és a növényi hangsúlyú étrend előnyeiről, esetleges buktatóiról beszélgettünk, végül kitértünk arra is, hogy a bolygó számára milyen az ideális étrend. A beszélgetés végén Noémi azt is elárulta, hogy ő mi mindent evett a pénteki napon. 

Fotó: Getty Images

Hallgasd meg az ÖkoInstaLive beszélgetést!

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marie Claire Hungary (@marieclairehun) által megosztott bejegyzés

Az Upfielddel közösen elindítottuk Zöld a tányérom kihívásunkat az Instagramon, olvasd el a cikket, posztolj, és nyerd meg az ökocsomag egyikét!

A kihívást megtalálod az Instagramon és a Facebookon is!

A kihívást támogatja az

forgalmazója.