Az idei Valentin napon még a zöldségek is társat keresnek

2023. február 13.
A fenntartható étkezést népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány a tőlük megszokott játékos formában hívja fel a figyelmet, van élet az epren túl Valentin-napon! Egy képzeletbeli társkeresőt indítottak a februárban szezonális alapanyagoknak, ahol egymásra találhatnak az ízben, beltartalmi értékben passzoló zöldségek és gyümölcsök, mi pedig elkápráztathajuk szerettünket egy belőlük készült fogással.
Az idei Valentin napon még a zöldségek is társat keresnek

Február 14. környékén megszaporodnak a boltok importeper-hirdetései, az éttermek menüi is egzotikus afrodiziákumokkal tarkítottak ebben az időszakban. Ezen import termékek káros környezeti hatásaira szeretné felhívni a figyelmet évek óta a Felelős Gasztrohős Alapítvány Valentin-napi kampányaival. Csináltak már hazai, szezonális alapanyagokból összeállított menüt, amelyhez Fehér Tibor színművésszel fotósorozatot is készítettek, idén pedig egy képzeletbeli társkeresőt álmodtak meg zöldségeknek és gyümölcsöknek.

Az idei Valentin napon még a zöldségek is társat keresnek

“Személyes ökológiai lábnyomunk majdnem felét teszi ki az, milyen élelmiszereket fogyasztunk, ennek csökkentéséhez érdemes növényi fókuszú, helyi, szezonális alapanyagokból készült ételeket fogyasztani. Akkor sem muszáj egzotikumokhoz, messziről érkező alapanyagokhoz nyúlni, ha meglepnénk a szerettünket egy különleges vacsorával Bálint-napon. Legújabb mini kampányunkkal, a Greenderrel is erre szeretnénk irányítani a figyelmet játékos, vicces formában” – mondta el Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője. 

A képzeletbeli zöldség-gyümölcs társkeresőn, a Greenderen az alapanyagok is a legjobb formájukat igyekeznek megmutatni, a párosokból pedig mi főzhetünk ki szerelmes, fenntartható fogásokat, amelyhez recepttippeket is kapunk a Gasztrohősöktől. “A Greender alapötlete egyik önkéntesünktől érkezett, ezt gondoltuk tovább, tettünk karaktereket, társkereső szövegeket az alapanyagok mellé, Kőfaragó Anna grafikusunk pedig életre keltette a Greendert és a karaktereket” – meséli Eszter.

Az idei Valentin napon még a zöldségek is társat keresnek

Valentin napig 7 párost ismerhetünk meg az alapítvány közösségimédia-felületein, melyekhez receptötleteket is kapunk. De persze azokra is gondoltak, akik egy vendéglátóhelyen, de szezonális fogásokkal ünnepelnének; a Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel rendelkező Lujza és Korianderben, a Natura Hillben, az Almalombban, a Húshagyóknál és a Fenntartható Kávézó minősítésű Csillaghegyi Megállóban is várnak minket. 

A kampány anyagaiért, receptekért és további információkért érdemes követni a Felelős Gasztrohős Alapítvány Facebook, Instagram és LinkedIn oldalát.