Marietta és Alexandra nagyon korán elvesztették édesanyjukat és nagymamájukat is, így kislányként nem volt senki, aki megtanítsa őket a főzés titkaira. 21 évesen egymásba karoltak, és elindultak a nagyvilágba. Londonban a hazai ízek emlékeiből merítve alkották újra a kedvenceiket, miközben felfedezték a főzés örömét és közösen sok saját receptet is megálmodtak.
„Előfordul, hogy az ikreknek van egy különleges, saját nyelvük, amit csak ők értenek. Nekünk ez a főzés, az ételek szeretete, gyerekkorunk ízeinek emléke a konyhánkban. Amióta az eszünket tudjuk, imádunk enni, imádjuk a finom, házi fogásokat. Gyerekkorunkban rengeteg órát töltöttünk azzal, hogy figyeltük a Nagymamáinkat, Anyukánkat, akik órákat tudtak készülni egy-egy családi eseményre. Istenien főztek, és mindig tele volt az asztal jobbnál jobb ételekkel. Minket akkor még maga a főzés egyáltalán nem izgatott, inkább csak élveztük a nyüzsgést, az illatokat és persze a legfinomabb falatokat. Mindezt a Balaton mellett, úgyhogy tényleg tökéletes, boldog időszak volt ez az életünkben” – fogalmaz Marietta és Alexandra.
Az Életünk ízei szakácskönyv az ikerpár első könyve. Nemcsak a gyerekkoruk ízeit eleveníti fel, de bebizonyítja, hogy ezeken az egyszerű, de ízletes recepteken keresztül kicsit mindenki konyhatündérré válhat. Nem kell órákat a konyhában állni, hogy csodás fogások kerüljenek az asztalra.
„Amikor megszülettek a gyerekeink, szerettük volna, hogy nekik is olyan emlékeik legyenek, mint nekünk. Azt, hogy egy ízről, illatról később is az jusson majd eszükbe, milyen jó volt, amikor körbeülte a család az asztalt, ettünk, ittunk, és csak jól éreztük magunkat” – mondják az ikrek, akik egy receptet is megosztanak első szakácskönyvükből.
Avokádópuding
Az avokádó egy visszatérő szereplő a receptjeinkben, megesszük reggelire, ebédre,
vacsorára, úgyhogy az italok közül sem hagyhattuk ki. Ennél gyorsabb finomságot
lehetetlen készíteni!
Elkészítési idő: 3 perc
Hozzávalók 1 fő részére:
- 2 db érett avokádó
- 100 ml zsíros tej
- 2 kávéskanál cukor
Elkészítés:
1. A megtisztított avokádót beteszem a turmixgépbe.
2. Hozzáadom a tejet, cukrot, és az egészet összekeverem.
Tipp: Minél zsírosabb tejet használtok, annál krémesebb lesz a végeredmény!
Fotó: studiOh!