Így készíts avokádós hajpakolást

2021. november 26.
Aki hisz az avokádó erejében, mindenképp adjon egy esélyt a házi készítésű, avokádós hajpakolásnak.

Kétség nem fér hozzá, az avokádó az egyik legsokrétűbb zöldség, gyümölcs, gyógynövény, ami nemcsak a receptekkel tesz csodát, de a szépségápolásban is aduász, a bőr- és hajápolás egyik legkeresettebb összetevője, amivel ráadásul otthon is lehet kísérletezni. Az avokádó egyik aktuálisan felkapott DIY-receptje a haj- és fejbőrpakolás.

avokádó

„A fejbőrnek egészségesnek kell lennie ahhoz, hogy a haj ugyanúgy nőhessen akár egy szép virág a földből” – magyarázza Elizabeth Trattner integratív egészségügyi szakember, és hozzáteszi, hogy az avokádóban található egészséges zsíroknak és vitaminoknak köszönhetően a fejbőr pont olyan termékeny lesz, mint a föld, amibe növényt ültetjük.

Az avokádóból származó természetes olajok segítenek meggyógyítani és hidratálni a száraz fejbőrt, de a hajszálakba is új életet lehelnek. Éppen ezért, ha hajpakolást készítünk belőle, azt a fejbőrtől a hajszálak végéig kell felhordani. Mutatjuk, hogyan készül a házi készítésű avokádós hajmaszk:

Hozzávalók

1 ½ avokádó
2 evőkanál jó minőségű olívaolaj
2 evőkanál manuka méz
½ citrom leve

Az összetevőket keverjük alaposan össze, majd egyenletesen hordjuk fel a hajra és a fejbőrre. Helyezzünk a fejünkre egy zuhanysapkát, és hagyjuk hatni a maszkot 45 percig. Végezetül mossuk meg samponnal és használjunk balzsamot!

Forrás: Wellandgood Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!