Készíts kinder tejszeletet házilag – gyors és egyszerű recept!

2023. június 11.
Gyerekkorunk kedvenc bolti édességét könnyen elkészíthetjük mi magunk is – színezékek, állagjavítók és tartósítószer nélkül. A Nosalty könnyű és gyors receptjét neked is muszáj lesz kipróbálnod!
Készíts kinder tejszeletet házilag - gyors és egyszerű recept!

Miért szeretjük annyira a bolti édességeket? Talán mert bármikor megvehetjük és élvezhetjük őket? Mert nem kell értük a konyhában fáradozni? Gyermekkori emlékek miatt? Miért tart ki az irántuk érzett szerelmünk akkor is, ha tudjuk, hogy tömve vannak állagjavítókkal, színezékekkel és tartósítószerekkel? Mind megválaszolhatatlannak tűnő kérdések ezek, amelyekre ez a cikk nem is próbál megfejtést keresni, sőt, válaszként is inkább csak egy receptet hoz. Egy olyan receptet, ami az örök kedvenc Kinder tejszeletet helyezi házi környezetbe, és ami talán még a bolti édességek rajongóit is meggyőzi majd arról, hogy a szupermarketeken túl is van élet.

A piskóta titkai

Több alapanyag is azért dolgozik, hogy ne egyszerűen a lehető legautentikusabb tejszeletélményt kapjuk, hanem egy annál sokkal, de sokkal istenibbet. A piskóta álomszerű puhaságát a tejföltől kapja, karakteres aromája pedig a méznek köszönhető. Persze a végleges élményhez ez nem elég: ha azt szeretnénk, hogy a piskóta a lehető legpuhább legyen, és az ízek összeérjenek a szeletben, pihentessük a süteményt pár óráig a hűtőben.

Készíts kinder tejszeletet házilag - gyors és egyszerű recept!

A piskóta álomszerű puhaságát a tejföltől kapja, karakteres aromája pedig a méznek köszönhető

A krém titkai

Érdekes módon a krém is kap mind tejszínt, mind mézet, a hozzávalók hatása itt mégis egy kicsit más. Jobban előjön a tejföl enyhén savanykás aromája, amit a méz ellensúlyoz. A légiesen könnyed állagról pedig a keményre felvert tejszínhab gondoskodik. A krémhez érdemes némi zselatinfixet is adni, különben túl lágy lesz, és a szeletelés során kifolyik majd a piskóták közül. Nem kell persze túl sok a zselésítőanyagból, a hűtés során valamennyit szilárdulni fog az állaga.

Így készítsd el

A tojást a cukorral és a mézzel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tejfölt és a tejet. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót, és csomómentes tésztát keverünk belőle. A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd középen vágjuk ketté. Ha szükséges, kicsit lelapíthatjuk a tésztalapot úgy, hogy a tetejére is teszünk egy sütőpapírt és arra nehezékként egy másik gáztepsit teszünk.

Készíts kinder tejszeletet házilag - gyors és egyszerű recept!

A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd középen vágjuk ketté

A krémhez a mascarponét, a mézet, a vaníliát, a citromhéjat, a tejfölt és a zselatinfixet egy nagy tálban csomómentesre keverjük. A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez forgatjuk. A félbevágott tésztalap egyik felét megkenjük a krémmel, majd a tetejét elsimítjuk, és rátesszük a másik tésztalapot.

Pár órára hűtőbe tesszük pihenni, majd felszeleteljük és tálaljuk.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo