Lélekmelengető fehérbableves a hideg őszi hétvégékre

2023. november 26.
Egyszerre laktató és rendkívül egészséges, ráadásul a kedvünk is azonnal jobb lesz tőle. Hering András, a Nosalty főszerkesztője ezen a héten egy igazi őszi fogás receptjét hozta el nekünk.
Lelekmelengető fehérbab-leves a hideg hétvégékre

Sárguló őszi falevelek, csípős hideg és egy mamaféle, zománcozott lábasban rotyogó, bársonyosan sima, ultrakrémes textúrájú fehérbableves. Ha ezen szavak hallatán a te szíved is megdobbant, akkor ezért a fogásért te is odaleszel!

Hering András

Arról nem is beszélve, hogy ennek az őszies színű levesnek az egyik fő összetevője, a fehérbab az egyik legmagasabb rosttartalmú babféle, így nagyon egészséges és koleszterinbarát ételt tudunk készíteni belőle.

Sőt, káliumtartalmának köszönhetően képes lehet csökkenti a vérnyomást is!

Mivel manapság egyre népszerűbbé válnak a magával sűrített főzelékek és levesek, így mi is tejszín nélkül készítettük a buja és bársonyosan sima textúrájú levesünket. A fodros kellel megbolondított fogás krémességének titka abban rejlik, hogy a babot, az alaplevet és a párolt zöldségeket turmixoljuk, majd visszakeverjük a lábasba.

Lelekmelengető fehérbab-leves a hideg hétvégékre

Az alaplevet és a párolt zöldségeket turmixoljuk, majd visszakeverjük a lábasba

Ha főzéskor füstölt pirospaprikával készíted a levest, akkor hasonló ízhatású lesz a végeredmény, mintha füstölt hússal főtt volna, pedig valójában egy vegán bablevest készítettél. Ne feledd, hogy ha száraz babot használsz, akkor főzés előtt nagyjából 6-8 órán át áztasd vízbe. Az áztatási folyamatnak köszönhetően megpuhulnak a babok, illetve csökkennek az emésztési mellékhatások is.

Lelekmelengető fehérbab-leves a hideg hétvégékre

Az áztatási folyamatnak köszönhetően megpuhulnak a babok

A pontos receptért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo