Így készíts tökéletes kaszinótojást idén húsvétra!

2024. március 28.
A húsvét nagyszerű alkalom, hogy elkészítsük a klasszikus partikedvencnek számító kaszinótojást – na, de hogyan lesz tökéletes? Mutatjuk is!

A kaszinótojás igazi retró finomság, aminek szilveszterkor és húsvétkor is ott van a helye az ünnepi asztalon. Bár alapvetően egy nagyon egyszerű előételről vagy partifalatról van szó, ha szeretnénk tényleg tökéletesen elkészíteni, nem árt odafigyelnünk egy-két dologra. A kaszinótojás viszonylag kevés hozzávalóból áll, épp ezért nagyon fontos, hogy az a pár alapanyag viszont nagyon jó minőségű legyen. Kezdjük a tojásnál: válasszunk nagyobb méretű, lehetőleg magas minőségű, termelői tojást és figyeljünk rá, hogy betartsuk a főzési előírásokat – így fogjuk tudni könnyen és hatékonyan megpucolni őket. A majonézt készíthetjük házilag is, de ha időt akarunk spórolni, nyugodtan használhatunk bolti verziót, de itt is érdemes figyelni rá, hogy jó minőségű termék kerüljön a kaszinótojásba, ahogyan a mustárnál is lényeges, hogy igazi jó dijoni mustárt válasszunk!

Bár a magyaros verzióban általában piros arany kerül a kaszinótojás tetejére, még jobb ötlet lehet belekeverni egy keveset a kedvenc csípős szószunkból a tojások belsejébe kerülő krémbe, ettől az egész pikáns, mégis harmonikus lesz, és nem lesz túl tolakodó a piros arany íze. Mutatjuk is, hogyan készítheted el a tökéletes kaszinótojást!

Tökéletes kaszinótojás húsvétra

Hozzávalók:

  • 6 nagy tojás
  • 1/4 csésze majonéz
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 tk. csípős szósz
  • só és bors ízlés szerint
  • füstölt paprika és friss, apróra vágott snidling a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban forraljunk vizet! Amikor forr, óvatosan engedjük bele a tojásokat. Fedő alatt főzzük a tojásokat közepes láng felett kb. 12 percig. 3 perccel azelőtt, hogy elkészülnének a tojások, töltsünk meg egy nagyobb tálat két csésze jéggel és kb. 3 csésze hideg vízzel! A tojásokat vegyük ki és tegyük a jeges vízbe, majd hagyjuk őket 1 percig hűlni. A tojásokat mossuk át, majd hámozzuk meg!

2. Vágjuk félbe a tojásokat és szedjük ki a sárgájukat egy közepes tálba. Villával törjük össze, majd adjuk hozzá a majonézt és a mustárt, illetve a csípős szószt! Dolgozzuk össze krémes keverékké és ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint!

3. A tojásfehérjéket helyezzük el egy tálon, majd töltsük meg őket a tojássárgájából készült keverékkel. Ehhez használhatunk habzsákot vagy egyszerűen kiskanalat is! A tálaláshoz hintsük meg egy kevés füstölt pirospaprikával és friss snidlinggel! 

Forrás: Delish Fotó: Getty Images