15 perces hideg avokádóleves: a zöld kánikulakedvenc

2024. augusztus 01.
Talán nem is gondoltad volna, hogy a krémes, vitaminbomba avokádóból még leves is készülhet – méghozzá percek alatt. Kánikulában kötelező kipróbálni ezt a friss, hűsítő fogást.
Hideg uborkás avokádóleves recept

A millenniálok ikonikus superfoodját leginkább a brunchok főszereplőjeként ismerjük, pedig az avokádóból még akár leves is készülhet. Méghozzá nagyon egyszerű módon: mivel ez a krémes, jó zsírokban gazdag gyümölcs nem igényel előkészítést, elég egyszerűen leturmixolni az avokádót, így főzés nélkül, tényleg percek alatt elkészülhet a levesünk.

Az extra frissesség kedvéért egy kis kígyóuborkával lazítjuk a hideg leves állagát, a görög joghurt pedig segít igazán selymessé és tartalmassá tenni – extraként még egy kis lime-mal bekevert verzióban is kerül a tetejére. Mivel igazi vitaminbomba, szuperzöld levesről van szó, nem érdemes kihagyni belőle a friss zöldfűszereket sem: a petrezselyem és a menta egészen komplexszé teszik az ízélményt, ráadásul még egészségesebb és táplálóbb lesz tőlük a levesünk.

Kánikulában tökéletes választás lehet, hiszen ez az avokádós leves nemcsak hűsít, de még a sütőt vagy a tűzhelyet sem kell bekapcsolni hozzá.

A hideg uborkás avokádóleves lépésről lépésre

@avocadosfrommexico.ca

Hot today? Make this cold 🥑 and 🥒 soup! Just like jumping into a pool! — T’as chaud aujourd’hui? Prépare cette soupe froide aux 🥑 et aux 🥒! C’est comme si tu sautais dans une piscine! #avocadosfrommexico #avocadosoup #avocadorecipe

♬ Bright – Official Sound Studio

Hozzávalók a hideg uborkás avokádóleveshez:

  • 2 kígyóuborka meghámozva és felkockázva
  • 2 avokádó meghámozva, kimagozva
  • 1/4 csokor friss petrezselyem
  • 1/4 csokor friss menta
  • 1 lime leve
  • 1 csésze görög joghurt
  • só és bors ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • 1 bagett felkarikázva
  • 2 lime leve
  • 1/2 csésze görög joghurt

A hideg uborkás avokádóleves elkészítése:

  1. A leves elkészítéséhez csak annyi a dolgunk, hogy a hozzávalókat egy turmixgép, botmixer vagy más robotgép segítségével lepürésítsük, míg krémes, egynemű masszát kapunk.
  2. Az avokádólevest tegyük a hűtőbe, közben a bagettkarikákat pirítsuk meg – ízlés szerint sajtot is olvaszthatunk a kenyérszeletek tetejére!
  3. Fél csésze görög joghurtot keverjünk el 2 lime frissen facsart levével!
  4. A tálaláshoz a levest merjük tálkákba, locsoljuk meg őket a lime-os joghurttal és kínáljunk mellé pirított bagettkarikákat! Hidegen fogyasszuk a hűsítő, frissítő fogást! 

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images