Ha szeretnénk gyorsan egészségeset enni, akkor valószínűleg rögtön egy saláta jut eszünkbe – csakhogy sokak számára nem jelent elég laktató opciót egy pusztán zöldségekből (és esetleg néhány darabka csirkehúsból) álló tányér. A kuszkuszsaláta szuper megoldás lehet, ha valami tápláló, könnyed, mégis gazdag ebédre vagy vacsorára vágyunk.
Akár a melegben is jó választásnak bizonyulhat, hiszen csak addig kell használnunk a tűzhelyet, amíg felforraljuk a kuszkuszhoz az alaplevet – utána „hidegen”, pikk-pakk összeállítjuk a salátát. A tonhal tápláló fehérjeforrás, az ízélményt pedig kapribogyó és jó adag pfefferoni teszi izgalmassá. De az alábbi kuszkuszsaláta legnagyobb előnye, hogy nyugodtan, ízlés szerint variálhatjuk: beletehetjük kedvenc zöldségeinket és fűszernövényeket, vagy különböző hagymákat, magokat is.
Semmiképpen ne hagyjuk tehát ki ezt a mennyei, üdítő kuszkuszsalátát – egészen biztosan nem fogjuk megbánni!
A tonhalas kuszkuszsaláta receptje
Hozzávalók a tonhalas kuszkuszsalátához:
A kuszkuszhoz:
- 1 csésze alaplé
- 1 és 1/4 csésze kuszkusz
- 3/4 teáskanál só
A salátához:
- 4 db 80 grammos tonhalkonzerv
- 400 gramm koktélparadicsom felekbe vágva
- 1/2 csésze karikákra vágott pfefferoni paprika
- 1/3 csésze friss petrezselyem felaprítva
- 1/4 csésze apró kapribogyó
- só és bors ízlés szerint
- olívaolaj a tálaláshoz
- 1 citrom negyedekbe vágva
A tonhalas kuszkuszsaláta elkészítése:
1. A kuszkuszhoz egy kisebb lábosban forraljuk fel az alaplevet (vagy vizet) közepes lángon, majd vegyük le a tűzről, keverjük bele a kuszkuszt, fedjük le és hagyjuk állni nagyjából 10 percig.
2. A saláta összeállításához egy közepes tálba dobjuk bele a tonhalat, a felekbe vágott paradicsomot, a felszeletelt pfefferonit, a petrezselymet és a kapribogyót!
3. A megpuhult kuszkuszt egy villával kicsit keverjük át, ízesítsük sóval és borssal, locsoljuk meg olívaolajjal! Tálaljuk tányérokra, majd halmozzuk rá a tonhalas keveréket! Citromgerezdekkel tálaljuk!
Forrás: PureWow Fotó: Getty Images