- A krémes avokádó és a csirkemell fontos elemei lehetnek a kiegyensúlyozott étrendnek, hiszen fehérjében és jó zsírokban gazdag ételek.
- Az avokádó szuperül passzol a csirkéhez, ugyanis az avokádó természetes krémessége ellensúlyozza a csirke viszonylagos szárazságát.
- Az alábbi saláta előnye, hogy szupergyorsan elkészül, és több napig is eláll, ráadásul nagyobb mennyiség is könnyen készíthető belőle.
Saláta csirkemellel – a diétázók és egészségtudatosak tipikus választása, amiről sokan azt gondolják, hogy kétségkívül okos, de nem épp a legfinomabb választás. Való igaz, hogy a csirkesalátát könnyű elrontani, ha túl szárazra sikerül, az pedig nem túl jó megoldás, hogy az egészséges, ropogós zöldeket és a fehérjedús csirkét majonézbe áztatva próbáljuk krémesebbé tenni.
Az alábbi csirkesaláta tökéletes választ kínál a problémára, ugyanis krémes avokádóból – és egy rakás friss zöldfűszerből – készül a dresszingje, így krémes, ízes, de továbbra is egészséges ételt kapunk. Mivel a csirkehús kicsit szárazabb, jó ötlet lehet kicsit szaftosabb csirkerészeket is használni: ennek legegyszerűbb módja, ha egy grillcsirkéről vágjuk le a húst.
De persze az is jó, ha külön lesütünk egy kis csirkemellet ehhez a salátához, mással úgysem kell bajlódni hozzá, hiszen tényleg pofonegyszerű összeállítani. Szintén szuper benne, hogy az adagot megduplázva akár két napra előre is megcsinálhatjuk az ebédünket, de akár egy tavaszi-nyári kerti partira is klassz fogás lehet ez a krémes, ízes csirkesaláta.
Saláta avokádóval és csirkemellel
Hozzávalók:
- 1 grillcsirke falatnyi darabokra tépkedett húsa vagy 0,5 kg csirkemell lesütve
- 2 szál újhagyma felkarikázva
- 4 szárzeller felszeletelve
- 2 avokádó (az egyik felkockázva)
- 1/4 csésze lime-lé
- 1/4 csésze olívaolaj
- 2 ek. rizsecet
- 2 ek. majonéz
- 1/2 csésze friss petrezselyem durvára vágva
- 1/4 csésze friss kapor felaprítva
- só és bors
Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálba dobjuk bele a tépett csirkehúst, adjuk hozzá a felaprított újhagymát és zellert! Óvatosan forgassuk bele az egyik felkockázott avokádót és adjunk hozzá egy evőkanálnyi lime-levet!
2. Egy robotgépben készítsünk el a dresszinget: dobjuk bele a maradék avokádót és lime-levet, adjuk hozzá az olívaolajat, a rizsecetet és a majonézt, majd keverjük hozzá a friss zöldfűszereket is. Készítsünk sima, homogén, kicsit sűrűbb öntetet belőle!
3. A krémes öntetet öntsük a salátára, forgassuk alaposan össze! Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint!
4. A salátát tároljuk zárt dobozban, hűtőben – így két napig is eláll. Kínáljunk hozzá friss pirítóst vagy fogyasszuk magában!
Forrás: PureWow Fotó: Getty Images