Avokádós csirkesaláta, a fehérjedús vitaminbomba

2025. március 22.
Ez a krémes, fehérjedús avokádós csirkesaláta garantáltan az új kedvenced lesz: pofonegyszerű elkészíteni, és jó pár napig eláll a hűtőben!
Ropogós csirkemell és krémes avokádó – ezt a salátát ki kell próbálnod!
  • A krémes avokádó és a csirkemell fontos elemei lehetnek a kiegyensúlyozott étrendnek, hiszen fehérjében és jó zsírokban gazdag ételek.
  • Az avokádó szuperül passzol a csirkéhez, ugyanis az avokádó természetes krémessége ellensúlyozza a csirke viszonylagos szárazságát.
  • Az alábbi saláta előnye, hogy szupergyorsan elkészül, és több napig is eláll, ráadásul nagyobb mennyiség is könnyen készíthető belőle.

Saláta csirkemellel – a diétázók és egészségtudatosak tipikus választása, amiről sokan azt gondolják, hogy kétségkívül okos, de nem épp a legfinomabb választás. Való igaz, hogy a csirkesalátát könnyű elrontani, ha túl szárazra sikerül, az pedig nem túl jó megoldás, hogy az egészséges, ropogós zöldeket és a fehérjedús csirkét majonézbe áztatva próbáljuk krémesebbé tenni.

Az alábbi csirkesaláta tökéletes választ kínál a problémára, ugyanis krémes avokádóból – és egy rakás friss zöldfűszerből – készül a dresszingje, így krémes, ízes, de továbbra is egészséges ételt kapunk. Mivel a csirkehús kicsit szárazabb, jó ötlet lehet kicsit szaftosabb csirkerészeket is használni: ennek legegyszerűbb módja, ha egy grillcsirkéről vágjuk le a húst.

De persze az is jó, ha külön lesütünk egy kis csirkemellet ehhez a salátához, mással úgysem kell bajlódni hozzá, hiszen tényleg pofonegyszerű összeállítani. Szintén szuper benne, hogy az adagot megduplázva akár két napra előre is megcsinálhatjuk az ebédünket, de akár egy tavaszi-nyári kerti partira is klassz fogás lehet ez a krémes, ízes csirkesaláta.

 

Saláta avokádóval és csirkemellel

Hozzávalók:

  • 1 grillcsirke falatnyi darabokra tépkedett húsa vagy 0,5 kg csirkemell lesütve
  • 2 szál újhagyma felkarikázva
  • 4 szárzeller felszeletelve
  • 2 avokádó (az egyik felkockázva)
  • 1/4 csésze lime-lé
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 2 ek. rizsecet
  • 2 ek. majonéz
  • 1/2 csésze friss petrezselyem durvára vágva
  • 1/4 csésze friss kapor felaprítva
  • só és bors

Elkészítés:

1. Egy nagyobb tálba dobjuk bele a tépett csirkehúst, adjuk hozzá a felaprított újhagymát és zellert! Óvatosan forgassuk bele az egyik felkockázott avokádót és adjunk hozzá egy evőkanálnyi lime-levet!

2. Egy robotgépben készítsünk el a dresszinget: dobjuk bele a maradék avokádót és lime-levet, adjuk hozzá az olívaolajat, a rizsecetet és a majonézt, majd keverjük hozzá a friss zöldfűszereket is. Készítsünk sima, homogén, kicsit sűrűbb öntetet belőle!

3. A krémes öntetet öntsük a salátára, forgassuk alaposan össze! Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint!

4. A salátát tároljuk zárt dobozban, hűtőben – így két napig is eláll. Kínáljunk hozzá friss pirítóst vagy fogyasszuk magában!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images


Gasztró