Krémes tejszínes-paradicsomos csirke 20 perc alatt

2023. június 08.
Ha szeretnél a csirkemellből igazán krémes és gazdag, ráadásul villámgyorsan elkészíthető főételt varázsolni, ezt a receptet neked találták ki!

Bár sokan unalmasnak tartják, a csirke az egyik leggyorsabban elkészülő, legkönnyebben kezelhető és egyben legegészségesebb húsféle. Arról nem is beszélve, hogy igenis változatosan elkészíthető. Az alábbi recept a legjobb arcát mutatja meg, hiszen a hirtelen lepirított hús tulajdonképpen egy paradicsomos-tejszínes, krémes mártásban fő át, így garantáltan szaftos és puha marad. A koktélparadicsom és a kukorica édessége kifejezetten jól áll a csirkemellnek, de ha szeretnénk variálni az ételt, nyugodtan dobjunk bele bébispenótot vagy frissítsük fűszerekkel. Szinte bármilyen körettel tálalhatjuk (fűszeres sült burgonyával, bulgurral vagy rizzsel), de akár pár szelet ropogósra sütött pirítóssal is fejedelmi nyári vacsora készülhet belőle!

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • só és bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sózatlan vaj
  • 1 fej vöröshagyma vékony szeletekre vágva
  • 800 gramm koktélparadicsom
  • 2 csésze csemegekukorica
  • 1/3 csésze zsíros tejszín
  • 1/3 csésze friss bazsalikom durvára vágva (elhagyható)

Elkészítés:

1. A csirkét fűszerezzük sóval és borssal! Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsünk olajat! Dobjuk rá a csirkemelleket és pirítsuk le őket mindkét oldalukon, kb. 5-5 perc alatt, majd tegyük félre!

2. Dobjuk a serpenyőbe a felszeletelt hagymát és pároljuk üvegesre, majd dobjuk rá a paradicsomokat is, és süssük őket, amíg kicsit megpuhulnak és megfonnyadnak! 

3. Keverjük hozzá a kukoricát, majd helyezzük vissza a csirkemelleket is! Öntsük rá a tejszínt és hagyjuk felforrni. Addig főzzük, amíg a krém egy kicsit besűrűsödik és a csirke is teljesen átmelegszik. Tálaljuk friss bazsalikommal!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images

Cikkajánló hozzáadásaTörlésSzerkesztés