Ropogós rozmaringos csirkecsíkok friss spenótsalátával

2017. május 25.
Zöldfűszeres bundában sült csirkecsíkok, amiket mártogatóként, vagy akár egy könnyű tavaszi saláta feltéteként is tálalhatunk – próbáljátok ki bloggerünk, Füge Kata villámgyors receptjét!

Az alábbi fogás rendkívül gyors, mindössze fél óra alatt elkészíthető, így tökéletes hétköznapi vacsorára, vagy akár másnap irodai ebédnek is. A saláta helyett természetesen választhatunk másik köretet is, az itt szereplő és épp szezonális újburgonya például kiválóan működik különböző stílusú krumplisalátákban.

Mivel a hús sütőben sül, nem kell tartanunk az olajszagtól, de a legjobb, hogy a csirkemell ezen formájában feltálalható különböző szószokkal is, amiket így nemcsak feldarabolt zöldségekkel, de bundázott csirkecsíkokkal is tudunk mártogatni.

Rozmaringos csirkecsíkok spenótsalátával
2 főre

300 gramm csirkemell
2 tojás
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
3 ág rozmaring
só, bors

200 gramm bébispenót
1 kicsi hagyma fele
100 gramm újkrumpli
1 paradicsom
balzsamecet, olívaolaj
só, bors

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Az újkrumplit folyó víz alatt megtisztítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. Egy lábasban 3ujjnyi vizet forralunk, majd egy rá passzoló párolóedénybe sütőpapírt helyezünk, és ebben pároljuk az újkrumplit. Nagyjából 15 perc alatt megpuhul.

Közben a csirkét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A két tojást egy mély tányérba ütjük és felverjük. Egy másik mély tányérban összekeverjük a zsemlemorzsát, a lereszelt fokhagymával a sóval, borssal, valamint a felaprított rozmaringgal. A csirkét először megforgatjuk a tojásban, majd a belehempergetjük a morzsába.

A csirkecsíkokat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, majd 15 perc alatt megsütjük őket. Félidőben egyszer megforgatjuk a húst.

A salátához a bébispenótot megtisztítjuk, a hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk, és feldaraboljuk a paradicsomot is. Mindezeket a megpárolt újburgonyával tányérral helyezzük, sózzuk-borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és kevés olívaolajjal. A megsült csirkecsíkokkal tálaljuk.