Sült csirkemell ropogós tavaszi reteksalátával

2021. május 20. |

Ma egy könnyű és diétás ebédet mutatunk, amiben a legizgalmasabb elem egyértelműen a pikáns szósszal megbolondított reteksaláta!

Retket általában csak úgy magában rágcsálunk a hideg vacsorához, meg a húsvéti sonka mellé kötelező (és kompenzáló) zöldségköretként. Ez pedig valójában merénylet a retekkel szemben, ami a tavasz egyik legizgalmasabb, legpikánsabb zöldsége. Csodás hármast alkotnak például a zöldborsóval és a másik tavaszi sztárral, a spárgával, a leveléből isteni pesztó készülhet, de az alábbi recept azt is bebizonyítja, hogy magában is megállja a helyét – persze ehhez egy izgalmas öntet is kell!

retek-saláta-vinaigrette-csirkemell-recept

Hozzávalók:

  • 350 gramm szép friss retek
  • só és bors
  • 6 szál újhagyma
  • 2 ek. fehér borecet
  • 1 ek. tormakrém
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 1/4 csésze + 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. citromlé
  • 2 csirkemellfilé

Elkészítés:

  1. A retkek tetejét vágjuk le, vágjuk őket negyedekre, és dobjuk őket egy nagy tálba. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Az újhagymák végét vágjuk le, majd vágjuk vékony karikákra őket, és dobjuk a retkek mellé.
  3. Egy kisebb tálban keverjük össze az ecetet, a tormát és a dijoni mustárt, adjuk hozzá a citromlevet és az olajat. Az elkészült vinaigrette-et sózzuk és borsozzuk.
  4. A vinaigrette felét öntsük a reteksalátára, a maradékot tegyük félre.
  5. A csirkemelleket kicsit klopfoljuk ki két sütőpapír között, mindkét felét ízesítsük sóval és borssal. Egy serpenyőben hevítsünk 3 evőkanál olívaolajat, és süssük meg rajta a hússzeleteket.
  6. A tálaláshoz a maradék vinaigrette-et oszlassuk el két tányéron, majd helyezzünk rájuk 1-1 sült húst. Halmozzuk mellé a friss, ropogós reteksalátát. Ha laktatóbbá akarjuk tenni, kínáljunk mellé pirított fokhagymás bagettet!

Forrás: BonAppetit Fotó: GettyImages

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró