Májusi horoszkóp – 2018

2018. május 01.
Fókuszban az anyagi és érzelmi biztonság, de az ambíció is helyet követel.

KOS

Ebben a hónapban uralkodó bolygód, a Mars előkelő helyet foglal el a horoszkópban. Erősíti a tettvágyad és az ambíciód. Neked, aki számára mindennél fontosabb a cselekvés, óriási lendületet ad. Ezt elsősorban hivatásodban tudod kamatoztatni. Lényeglátásod, gyors reakciód akkor is jó irányba visz, ha nehezebb helyzetet kell megoldanod.

BIKA

Sok érdekes élmény, változás vár a születésnapod havában. Elsősorban az uralmi helyzetben álló Vénuszt használd ki. Anyagilag és lelkileg is rengeteg pozitívumot ígér. Fokozódik a vonzerőd. Egyedülállók számára ismerkedést, hódítást, párkapcsolatban harmonikus időszakot hoz. Május közepén a váratlan dolgokért felelős Uránusz a Bika jegyébe lép. Kicsit megbolondítja a felelősségérzetedet.

IKREK

A megszokottnál lassabban telnek a napjaid. Gátolva érzed magad. Segítségedre lehet, ha néha magadba mélyedsz. A meditáció vagy egy könnyű séta jót tesz. Nem az a fontos, hogy mindig te legyél a legjobban értesült. A Jupiter, Plútó és Neptunusz szerencsés kapcsolatba kerül egymással. Ezek lassú égitestek. Hosszú távon biztosítják az intellektuális és egzisztenciális békét.

RÁK

Igazi tavaszi lendülettel haladsz előre. A te születési jegyedben a változékony Hold az úr. Olyan gyorsan halad előre, hogy egy hónap alatt valamennyi életterületednek ad valamit. Jelenleg azonban sokkal fontosabb számodra, hogy a jegyet váltó Uránusz megcsillanthat előtted egy olyan lehetőséget, amely hosszú távon előnyödre válhat. Fogadd el a feléd nyújtott baráti jobbot. Ez a segítő kéz most aranyat ér.

OROSZLÁN

A legtöbb égitest a munkaterületedet támogatja. Onnan irányít az energikus Mars, de ott időz a bölcs Szaturnusz, és hosszasan ott vándorol a néha mindent lebontó, ugyanakkor megoldásokat is adó Plútó. Hozd ki ebből a legjobbat. Gazdag képzelőerővel, kreativitással és kezdeményezőkészséggel most magadra irányíthatod a figyelmet. Ugyanakkor nagylelkűségből is jelest kapsz.

SZŰZ

Bármibe fogsz, azt magas szinten teszed. Nagyon jó úton haladsz. Szakmai és magánéletedre is a nyugalom, megfontoltság jellemző. Tartsd szem előtt, hogy a tervezés, megfontoltság mindig meghozza a maga gyümölcsét. A Mars, Plútó közeli kapcsolata céltudatot és óriási belső erőt ad. Nagyon nehéz lenne most téged eltéríteni az elképzelt úttól.

MÉRLEG

Tanulmányok területén érheted el a legnagyobb sikert. Aki éppen nem jár semmilyen képzésre, annak az élet nyújt olyan kihívásokat, amelyek a személyiségét fejlesztik. A hónap közepén egyre többen figyelnek rád. Nő a vonzerőd. Kellemes megjelenéssel, ízléses öltözködéssel sokat profitálhatsz. A ssaláddal és a pároddal szemben néha túl akaratos vagy. Vezető szerepet követelsz magadnak a szűkebb környezetben.

SKORPIÓ

A munkahelyeden néhány helyzetet túldramatizálsz. Te vagy az, aki soha nem felejt. Képes vagy évekig rágódni egy problémán és kivárni a megfelelő pillanatot a válaszlépésre. Valószínűleg éppen ez a hónap hoz egy ilyen szituációt. A helyes felfogás mostanában a tapasztalatok összegzése lenne. Amit eddig elértél, az jó alapot nyújt a továbblépéshez. Vannak új lehetőségeid.

NYILAS

A Nyilas szeme mindig a jövőt fürkészi. Pillanatnyilag, anyagi területen, esetleg befektetésekkel tudsz jó alapot teremteni jövőbeli terveidhez. Sokan várnak tőled tanácsot, útmutatást. Másokon segíteni szintén a befektetés egyik formája. A hónap elején uralkodó bolygód, a Jupiter a gyors, változékony Holddal alkot nehezebb kapcsolatot. Ne dönts elhamarkodottan!

BAK

Soha kedvezőbb időpontot nem találhatnál arra, hogy egy saját kis csapatot hozz létre. A Mars a születési jegyedben jár, ezért fellobban benned a vállalkozókedv. Jó kapcsolatot ápol a Vénusszal, tehát könnyen tudsz barátokat, támogatókat szerezni. Ne akarj most mindent egymagad megoldani. Merj kérni. Ne tartson vissza semmi és senki, ha az elképzeléseidet kell ismertetni.

VÍZÖNTŐ

Fontos időszak előtt állsz. Megtalálod az új otthonod, vagy a régiben teszel rendet. Mindenesetre otthon témában minőségi előrelépés várható az életedben. Szeretnéd gyorsítani a tempódat, de ez nem mindig sikerül. Ne erőltess semmit. Gondolj arra, ha egyszerre túl sokat akarsz, elsodor az ár. Tűzz ki reális célokat.

HALAK

Kapcsolatok építésben jeleskedsz. Esetleg kisebb hétvégi utazás is szóba jöhet. A legnagyobb vágyaid is teljesülhetnek, ha nyitva tartod a szemed. Ismered a mondást: az okos a más hibáiból tanul. Neked annyira fejlett az intuíciód, hogy képes vagy megérezni, ha egy helyzet nem egészen tiszta. Baráti beszélgetések, a feladatok közös boncolgatása sokat segíthet.

Szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Quân Nguyễn Unsplash