Decemberi horoszkóp – 2019

2019. december 01.
Most jött el csak igazán a pozitív kezdeményezések ideje.

KOS

Együttérzés, a többi ember érdekeinek képviselete a legfontosabb számodra ebben a hónapban. Mások segítése – elsősorban hasznos tanácsokkal, jó ötletekkel – a te napjaidat is megszínesítik. A hivatásodban is egyre több olyan feladat, felkérés érkezik feléd, amelyek a közösség érdekeit szolgálják. Kiemelkedő szellemi teljesítményre is képes leszel. Ezzel még bizonyos esetekben jutalmat is érdemelsz.

BIKA

Kapcsolataidat szeretnéd bővíteni. A pezsdítő Merkúr és az energikus Mars is segít téged ebben. A plusz erő birtokában ne legyél türelmetlen. Néhány napig úgy érezheted, hogy csak te akarsz küzdeni, de ez tévedés. Állhatatossággal és valódi célok megfogalmazásával mindent elérhetsz. Néhány elképzelésed azonban túl merev. Rendszeresen szánj időt a gondolataid tisztázására.

IKREK

Uralkodó bolygód, a Merkúr kitűnő lehetőséget tartogat számodra. A szárnyaló képzelet és a logika egységét teremti meg. Ha kreatív területen dolgozol, használd ki ezt az időszakot. A hónap másik fontos területe a párkapcsolat, amelyet könnyedén és nagyon optimistán kezelsz. A korábbi meg nem értések, esetleg viták elsimulnak. Képes leszel humorral oldani a nehezebb helyzeteket is.

RÁK

Komoly diplomáciai felkészültségre lesz szükség, hogy az év utolsó hónapjában a családtagok irányából érkező igényeket koordinálni tudd. Szerencsére hihetetlen ötletekkel és megoldásokkal, kreativitással kezeled a témát. Esetenként úgy érzed, hogy egy magasabb erő vette kezébe a sorsodat, és kifejezetten a te malmodra hajtja a vizet. Párkapcsolatodban erősödik a szerelem.

OROSZLÁN

Ragadozóhoz méltóan az élet egyetlen területét sem hagyod parlagon heverni. Otthon és hivatás, szerelem és szenvedély. Minden esetben győzelemre törsz. Láthatóan jó eredménnyel, sikeresen szeretnéd elkönyvelni az év utolsó heteit. Munkahelyeden pozitív kezdeményezéseid kapnak visszhangot. Családodban szinte semmi nem marad észrevétlen a számodra.

SZŰZ

Alaposan átgondolod az anyagi helyzetedet, többféle tervet készítesz. Rendszerezel, listákat írsz. Időben szeretnél felkészülni a közelgő ünnepre és az ajándékozásra. Amennyiben tanulmányokat folytatsz, ennél kedvezőbb időszakot nem is találhatsz a vizsgákra, vagy egyéb fontos megmérettetésre. A szerelem is ott kopogtat az ajtódon. Amennyiben szingli vagy, adj teret neki bátran.

MÉRLEG

A Hold a születési jegyedben kezdi meg útját. A leggyorsabban mozgó égitestnek csak egy-két napig tart a hatása, nálad mégis fontos szerepet tölt be. Bármilyen vitás kérdésben várják a döntésed, segítségedre lesz. Minden szempontot figyelembe véve adsz választ. A helyes elhatározás anyagi haszonnal is jár. Egészen biztos, hogy ebben a hónapban nem lesz pénzügyi gondod.

SKORPIÓ

Egy izgalmas bolygókapcsolat napokon keresztül rendkívüli energiával tölt fel. A Mars és az Uránusz fizikailag és szellemileg is felpezsdít. Igyekezz minden fontos dolgot napirendre tűzni. A siker nem marad el. Igazi győztesnek érezheted magad. Hűvösebb vérmérsékletre lenne szükség a kapcsolataidban. Arra figyelj, hogy akit rövidebb ideje ismersz, még ne tekintsd bizalmas barátodnak.

NYILAS

A Nap a Nyilas jegyébe érkezik, itt a születésnapod ideje. Lelkes és optimista vagy. Esetenként az optimizmus túlzott bőkezűségbe is átcsap. Persze ez megbocsátható, hiszen lassan kigyúlnak az adventi fények, és ki tudna ellenállni néhány szép dolognak. A munkahelyeden egy váratlan szerencsés fordulat új kapukat nyithat meg. Érdemes átgondolni a váltás előnyeit és hátrányait.

BAK

A horoszkópból kiolvashatók a különböző életterületek sikerei vagy éppen nehézségei egy adott időszakra vonatkozóan. Számodra most a megvalósuló vágyak területe a legerősebb. Az egész éved életmód- vagy életstílus-váltásról szólt. Ebben a hónapban ismerd fel azt a lehetőséget, ami az eddigi munkádra felteszi a koronát. Érzelmi vonalon is pozitív változás indul el.

VÍZÖNTŐ

Az asztrológia egyik besorolása szerint te szilárd jegy szülötte vagy. Bizonyos dolgokhoz, helyzetekhez rendkívüli módon ragaszkodsz. Teszed mindezt annak ellenére, hogy a szellemi kihívások és érdekességek éltetnek. Az év utolsó hónapjában engedd el a régi beidegződéseket. Úgy legyél spontán, hogy azzal másoknak, és nem utolsó sorban magadnak hozz hasznot.

HALAK

Szinte lubickolsz a mindennapok örömeiben. Új ismerősöket is szerzel. Élénk társasági életet élsz. Ebben a pozitív szellemi közegben neked is egyre több kitűnő ötleted támad. Oszd meg másokkal, és meglátod, a gondolatokat tettek is követik. A legfontosabb, hogy bízz az együttműködés jótékony erejében. Feltehetően sok energiát fektetsz a hivatásodba is, de ezt jókedvvel teszed.

szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images