Az 5 legkevésbé romantikus csillagjegy

2020. február 14.
Semmi baj sincs azzal, ha valaki egyáltalán nem romantikus. Az asztrológia segítségével megtudhatjuk, melyek azok a csillagjegyek, akiktől nem várhatunk nagy gesztusokat sem a hétköznapokon, sem Valentin-napkor.


1. Vízöntő (január 20. – február 18.)
Tudjuk jól a Vízöntőkről, hogy rendkívül intelligensek, kreatívak, nem az érzelmeik vezérlik őket és nem azok az emberek, akik könnyen szerelembe esnek. Nem igazán van érzékük a hagyományos értelemben vett romantikus gesztusokhoz, ne várjuk tőlük, hogy féltérdre ereszkedve kérjék meg a kezünket, vagy hogy csokoládéval és virággal halmozzanak el Valentin-napon. A csillagjegy szülöttei teljesen máshogy fejezik ki szerelmüket. Valójában annyira szokatlan és egyedi módon teszik néha, hogy nem is figyelünk fel sajátosan romantikus üzenetű tetteikre.

2. Ikrek (május 21. – június 20.)
Ha minden románchoz elegendőek lennének a kimondott szavak, az Ikrek sokkal jobban állna a romantikával. Ám mivel a szerelem többféle gesztusból áll, mint verseket olvasni és azt mondani, Szeretlek! – a csillagjegy szülöttei itt már bajban vannak. Bár megvan bennük a legnagyobb jószándék, a dolgok általában félresiklanak útközben. Gyakran nehéz számukra kitalálni, hogyan mutassák ki szerelmüket, és könnyen megzavarják őket a körülmények a romantikus cselekedet közben, így pont az ellenkezője sül ki belőle. Az Ikrek hajlamosak túl nagy fába vágni a fejszéjüket, és ez duplán igaz a romantikus gesztusokra.

3. Kos (március 21. – április 19.)
A Kosok szenvedélyesek, ám a romantika általában a legkevésbé sem érdekli őket. A Vízöntőkhöz hasonlóan inkább távol tartják magukat a konvencionális (és szerintük roppant unalmas) romantikus gesztusoktól. Olyan dolgokat akarnak tenni, amikre mások kevésbé mutatnak hajlandóságot: nem sokan éreznek késztetést például kiugrani egy repülőből, bizonyítva szerelmüket a Kosok kivételével. A csillagjegy szülöttei gyakran hoznak hirtelen döntéseket, ezért romantikus felindulásból is elkövetnek kevésbé átgondolt dolgokat, melyek végül nem vezetnek őszinte reakciókhoz.

4. Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)
A csillagjegy szülöttei praktikus, hétköznapi dolgokban mutatják ki szerelmüket. Például megjavítanak valamit párjuknak vagy megkérdezik, mikor ér haza. A Szűzek szeretetnyelve a szűnni nem akaró aggódás, mely gyakran már idegesítő és túlzó, ám a jó szándék vezérli őket. Ami a Szűzek számára romantikus, az mások számára úgy tűnhet, mint vita egy sakkparti miatt vagy veszekedés a politikán. Nem a szó hagyományos értelmében romantikus, az biztos. A Szűzek nem tartják elfecsérelt időnek a romantikázást, ám azért sok minden megelőzi a fontossági sorrendjükben.

5. Bak (december 22. – január 19.)
A csillagjegy szülötteinek rendkívül rossz híre van, ha a romantikáról van szó. Pedig nagyon is törődőek a Bakok, akik mindent megtennének párjukért, ugyanakkor nagyon praktikusan gondolkodó emberek, akik nem akarják a pénzüket olyan dolgokra fecsérelni, mint virágok (hiszen hamar elhervadnak) vagy romantikus hétvégi kiruccanások (nem pihennék ki magukat a következő munkahét előtt). A Bakok nem szeretik a nyomást. Ami a legtöbb ember számára unalmas közös elfoglaltság lehet, az a Bakok számára a romantika netovábbja, például egy közös kertészkedés.

Forrás: YourTango
Fotó: Unsplash