Milyen diéta illik hozzád a csillagjegyed alapján?

2020. február 03.
Bár nincs jobb és egészségesebb diéta, legyen szó bármelyik csillagjegyről is, mint a kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag táplálkozás, érdemes elgondolkodni rajta, milyen étrendet javasol a horoszkópunk. Hiszen a személyiségünkhöz illő diéta megtalálása segíthet elindulni az életmódváltás útján az egészségesebb táplálkozás felé.

Időről időre megfogadjuk, amellett, hogy többet mozgunk, jobban odafigyelünk a táplálkozásra is. Nehéz átváltani az egészséges és kiegyensúlyozott étrendre egyik napról a másikra. Egy jól meghatározott diéta segíthet abban, hogy megtaláljuk az utunkat, és ösztönössé váljon az egészségesebb ételek választása az egészségtelenekkel szemben. A csillagjegyünk pedig segíthet, hogy a személyiségünknek megfelelő diétával vágjunk bele az életmódváltásba.


Kos (március 21. – április 19): Atkins-diéta
Az Atkins-diétát mintha direkt a Kosok számára dolgozták volna ki. Először is azért, mert ezt az étrendet gyakran jellemzik úgy, hogy azoknak az embereknek való, akik a diéta mellett a testmozgást sem akarják elhanyagolni, a fehérjében gazdag étrend ugyanis segíti az izmok épülését. A csillagjegy szülöttei pedig nem azok az emberek, akik csak véletlenül keverednek az edzőterembe, a Kosok azok, akiknek biztosan van bérletük is.

Bika (április 20. – május 20.): glikémiás index (GI) – diéta
A cukor a Bikák gyengepontja, imádnak mindent, ami édes és krémes. Mivel amilyen finom, olyan egészségtelen a túlzott cukorbevitel, ezért a csillagjegy szülötteinek segíthet a GI-diéta, hogy egyensúlyba hozzák étrendjükben az édességek fogyasztását a szénhidráttal, fehérjével és növényi zsírokkal. Így biztosan gyorsabban a céljaik közelébe kerülnek, legyen szó fogyásról vagy edzésről.

Ikrek (május 21. – június 20.): kalóriaszámlálás közösségben
Nincs még egy olyan csillagjegy, akinek annyira fontos lenne a közösségi szellem, mint az Ikrek. Így számukra remek megoldás, ha letöltenek egy olyan applikációt telefonjukra, melybe bevihetik a napi elfogyasztott ételeket, számolhatják a kalóriákat, megtervezhetik vele az edzésüket, és mindezt közösségben, más fogyni vágyókkal együtt tehetik, így motiválva és segítve egymást.

Rák (június 21. – július 22.): mediterrán diéta
A Rákok igazi gondoskodók. Nemcsak másoknak, maguknak is a legjobbat szeretnék. Mivel rendkívül fontos számukra, mi van azokban az ételekben, amit elfogyasztanak, így nekik a mediterrán étrend lehet a legtökéletesebb. A rostban gazdag gabonafélék, olajos magvak és rengeteg zöldség-gyümölcs mind jó alap ahhoz, hogy finom és egészséges ételeket készítsenek maguknak és az egész családnak.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.): tíznapos kihívás
Mivel az Oroszlánok nem a türelmükről és kitartásukról híresek, ezért kezdésnek olyan diétát válasszanak, aminek nagyon rövid időn belül, maximum egy hét alatt látványos eredménye van, így nem veszítik el a motivációjukat az életmódváltásra. A tíznapos cukor és szénhidrátmentes kihívást Jennifer Lopez indította útjára, és az Oroszlánok számára pont tökéletes. Azért is remek számukra, mert a csillagjegy szülötteit nemcsak az egészségesebb étkezésre, de a rendszeres testmozgásra is ráveszi.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.): a francia nők diétája
A táplálkozási szakértők szerint a francia nők kis adagokat esznek, sosem hagynak ki egy étkezést, az ételeiket pedig nagy gondossággal választják ki, ráadásul sosem esznek kapkodva, mindig rászánják a kellő időt. Ez a kiegyensúlyozott, precíz étkezési stílus pont tökéletes a perfekcionista, aprólékos Szűzek számára.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.): zóna-diéta
A Mérlegek nem a kiegyensúlyozottságukról híresek, emiatt is igénylik annyira a harmóniát és kerülik a konfliktusokat. Ezek nélkül is épp eléggé bonyolult az életük. A zóna diéta azért remek a csillagjegy szülöttei számára, mert pontosan meghatározza a harmonikus tápanyagbevitelt  minden napra: az ételeik 40 százalékban szénhidrátot, 30-30 százalékban fehérjét és egészséges zsírokat, olajokat tartalmazzanak.

Skorpió (október 23. – november 21.): Sonoma-diéta
A csillagjegy szülöttei imádják a testi örömöket, így az evést is. A Sonoma-diéta az ételek élvezetére és az ízekre fókuszál, ráadásul meghatározhatnak tíz olyan ételt is, amivel kényeztethetik magunkat jutalomként, amellett, hogy a mediterrán-diétához hasonló egészséges és finom alapanyagokat használ az ételek elkészítéséhez.


Nyilas (november 22. – december 21.): testalkat-diéta
Mivel a Nyilasok számára nem opció, hogy megvonják maguktól a finom falatokat, ezért az a legjobb, ha meghatározzák, melyek azok az ételek, melyekkel a legjobbat teszik saját testüknek. Nem is szerencsés számukra a koplalás, hiszen nincs még egy olyan aktív és kalandvágyó csillagjegy, mint ők.

Bak (december 22. – január 19.): grapefruit-diéta
Mivel a Bakoknak több akaratereje van, mint kilenc másik csillagjegynek összesen, ezért számukra egy rövid ideig tartó, ám annál szigorúbb diéta ad elég erős lökés ahhoz, hogy tudatosítsák magukban: elkezdődött az új korszak a táplálkozásukban. A csillagjegy szülöttei büszkék magukra, amiért végigcsinálnak egy ilyen szigorú diétát, ám nekik alapvető vonásuk, hogy ragaszkodnak a hagyományokhoz és a szabályokhoz, így igazán elemükben lehetnek közben.

Vízöntő (január 20. – február 18.): időszakos böjtölés
Mivel a Vízöntők számára fontos, hogy hamar rutinná váljon egy étrend, számukra az intermittent fasting, vagyis az időszakos böjtölés a legmegfelelőbb étrend, ami azt jelenti, hogy a napnak csak bizonyos időszakában lehet enni. Ami még külön vonzó a csillagjegy szülöttei számára, hogy egyre több híresség táplálkozik ezzel a módszerrel, Reese Witherspoontól Jennifer Anistonig.

Halak (február 19. – március 20.): intuitív étkezés
A Halak életét az érzelmeik uralják, így ők ösztönösen képesek megfigyelni a testük jelzéseit, az ételekhez fűződő viszonyukat. Hallgassanak arra, mit és mennyit kíván a szervezetük, és ha eszerint táplálkoznak, jó eséllyel boldogabbak, kiegyensúlyozottabba és energikusabbak lehetnek, különösen, ha az intuitív fitnesz elveit vetik be a testmozgásban is.

Forrás: Tarot
Fotó: Unsplash