A Merkúr retrográdban? Itt a túlélőcsomag!

2020. március 05.
Úgy érezzük, az elmúlt napokban mintha minden összeesküdött volna ellenünk? Feledékenyek vagyunk és rosszul alszunk? Az asztrológia tudja a választ, miért élünk ilyen kemény időszakot: a Merkúr bolygó retrográdba került. Szerencsére már összeállították a túlélőcsomagot, amire még szükségünk lehet, hiszen a java még hátra van.

Még március 9-ig a Merkúr bolygó retrográdban van, azaz hátrál. Az asztrológiában ez az esemény mindig elég vészjósló: a technológiai eszközök gyakrabban hibásodnak meg, a kommunikáció döcög, az utazási tervek dugába dőlnek, és általában véve is rosszul mennek a dolgok.


Szerencsére az asztrológusok nemcsak azt sorolták fel, milyen rossz dolgok történhetnek velünk a csillagok és bolygók ilyen együttállásakor, de túlélőcsomagról is gondoskodtak. Persze nem ígérhetnek ők sem olyat, hogy ezek a trükkök megakadályozzák, hogy véletlenül kitöröljük a fontos fájlokat, rosszat álmodjunk éjszaka vagy összefussunk a boltban egy rossz emlékeket ébresztő volt barátunkkal. Ám a lelki békénket garantáltan visszaállítják, és nyugtathat a tudat, hogy idén már csak kétszer kell túlélnünk a Merkúr hasonló mozgását.

A gyertyafény megvéd a rossz rezgésektől

Ha úgy tűnik, hogy semmi sem úgy halad, ahogy kellene, megnyugtató rezgésekre van szükségünk. A gyertyafény tökéletes eszköz arra, hogy a Merkúr retrográdba kerülésének negatív vibrálását semlegesítse. Válasszunk ehhez nyugtató levendula- és kamillaillatot, és lélegezzük be a jót, és ki a rosszat.

Nyomkövető a kulcscsomóra

A technológiai és kommunikációs bakik tipikus bosszantó események a Merkúr retrográd időszaka alatt, ami azt jelenti, hogy – még a szokásosnál is – gyakrabban tűnik el a kulcscsomónk vagy a telefonunk. Helyezzünk el a kulcskarikán, a tárcán vagy akár a kulacsunkon nyomkövetőt, és csörgessük meg a telefonunkkal az elveszett tárgyra akasztott eszközt. Ha a telefonunknak veszett nyoma, a probléma megoldása sajnos sokkal bonyolultabb.

Aromaterápia a jó éjszakákért

Friss elmével sokkal könnyebb átvészelni a nehéz időszakot, ám az asztrológusok szerint a Merkúr megnehezíti az éjszakai pihenést is. Ha a párnánkra fújunk egy kis levendula-, indiai vetiver- és kamillatartalmú illóolaj-keveréket, könnyebben alszunk el, és a finom aromák segítenek oldani a szorongást is.

Vegyük viccesre vászontáskával Merkúr retrográd idején

Ha a dolgoknak meg kell történnie, úgyis megtörténnek. Elég kicsi rá az esély, hogy megőrizzük a hidegvérünket, amikor hatodjára is az orrunk előtt megy el a busz, és ismét negyed órát várhatunk a következőre. Hagyjuk, hogy a szatyrunk kérjen helyettünk bocsánatot.


Mentsünk több helyre

Ha valamikor, hát a Merkúr retrográd idején különösen szükségünk van rá, hogy háttérmentést készítsünk az aktuális munkánkról. Mindig legyen kéznél egy flash drive, hogy ne csak a gépen legyen másolata a prezentációnknak vagy a nélkülözhetetlen szerződéstervezetnek, amin már hetek óta dolgozunk.

Pozitív megerősítés a kártyától

A gyönyörűen illusztrált pozitív megerősítő kártyák segítségével szentelhetünk egy kis időt magunknak, és a Merkúr által megtépázott lelkünk ápolásának. Válasszuk ki a kedvenc idézeteinket, csíptessük a tükörre, vagy használjuk könyvjelzőként, ezzel is bíztatva magunkat: nincs már sok hátra a nehéz időszakból!

A kristályok az utolsó reményeink

Hiszünk vagy sem a kristályok erejében, azt nem tagadhatjuk, hogy remekül mutatnak dekorációként is. Helyezzünk el néhány darabot a lakás fontosabb pontjain akkor is, ha szkeptikusak vagyunk a kövekkel kapcsolatban, hiszen ki tudja, lehet, hogy pont miattuk úszunk meg egy újabb háztartási balesetet…


A Merkúr legközelebb 2020. június 18. és július 12. között lesz retrográd, az évben az utolsó ilyen időszak pedig október 14. és november 3. közé esik majd.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash, Society6