Mit hoz 2020? Éves horoszkóp

2019. december 31.
2020-ban az érzelmek, a család és a gondoskodás kerül a középpontba.

KOS (március 21. – április 20.)

Általánosságban jó évnek nézel elébe. A Nap a Bak jegyében kezdi újévi útját. Számodra ezzel kijelöli az egzisztencia fontosságát. Rávilágít, hogy kitartással és komoly felkészültséggel nagyot léphetsz felfelé a hivatás lépcsőjén. Uralkodó bolygód a Mars az év második felében energiával, határozottsággal és merészséggel ruház fel. Hosszasan tartózkodik majd a születési jegyedben. A sok pozitívum mellett azért néha nem árt háromig számolni, mielőtt cselekszel. Párkapcsolatban inkább az év utolsó negyede lehet szép, de akkor nagyon.

BIKA (április 21. – május 20.)

A következő esztendőben a magadba vetett hit és az önbizalom kerül fókuszba. A szabályok betartása mindig jól jön. Hivatásod területén fontos a rugalmasság. Szokatlan feladatot kaphatsz, esetleg egy új főnök is érkezhet. Ezekben a helyzetekben ne legyél makacs. A nyár folyamán anyagi ügyekkel foglalkozol. Lehet nagyobb bevételed, de befuthat váratlan kiadás is. Mindenesetre a Bika jegyében születettek soha nem idegenkedtek a pénztől. Ha szingli vagy, inkább az őszi hónapokban számíthatsz ismerkedésre. Túl lassúnak érzed a folyamatot, de kedvező lesz az eredmény.

IKREK (május 21. – június 21.)

Az átalakulás éve következik számodra. A személyiséged sokat változik. Nem esik nehezedre, hiszen az Ikrek jegy amúgy is kettős természetű. Igyekezz mindig nyílt kártyákkal játszani. Előfordulhat, hogy váratlanul egy titok kerül napvilágra. Különösen a nyár vége hozhat olyan helyzetet, amikor színt kell vallanod. Foglalkozz sokat az egészséged megőrzésével. Rendszeres testmozgással és átgondolt táplálkozással sokat tehetsz magadért. Az év során többször is adódik olyan alkalom, hogy kipróbálj egy új edzésformát. Sport közben ismerkedni is könnyebb.

RÁK (június 22. – július 22.)

Nyilvánosság és siker. Elsősorban ezek a területek élénkülnek fel a következő évben. Ugyanakkor a párkapcsolat és a család területe sem lesz unalmas. Aki egyedülálló, a következő évben akár még nagyon komoly kapcsolatra is szert tehet. A házasok pedig szilárdnak érzik a köztük meglévő köteléket. Fontos, hogy elfogadd, a magad területén te vagy a legjobb. Ez nem jelenti azt, hogy elszalad veled ló, pusztán csak felismered az értékeidet. A következő évet az asztrológia a Hold évének tartja. Neked pedig uralkodó égitested a Hold. Bízz a segítségében.

OROSZLÁN (július 23. – augusztus 23.)

A következő esztendő, elsősorban a szorgalmas munkáról és az egészségről szól. Ez a kettő könnyen harmóniába hozható. Újévi fogadalmad kapcsolódjon az egészséges életmódhoz. Ha betartod, előbb vagy utóbb sokkal fittebbnek érzed magad. Jó fizikummal minden kihívás könnyen teljesíthető. A tavasz új lehetőségeket tartogat. Külföldi munka, tanulmányok vagy olyan feladatok foglalkoztatnak, melyekhez hatalmas önbizalomra van szükség. Párkapcsolatban valaki felbukkanhat a múltból, de gondolj arra, hogy kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba belépni.

SZŰZ (augusztus 24. – szeptember 23.)

Elsősorban az érzelmek dominálnak a következő esztendőben. Lehet, hogy most ingatod a fejed, hiszen te annyira fegyelmezett vagy. Nem tartozol a lángoló, vagy túl érzelmes típushoz. Felszabadult leszel. Olyan területeken is kipróbálod magad, amire eddig álmodban sem gondoltál. A hétköznapok sikerei biztatást adnak. Így lehetséges, hogy a szívedet is hamarabb megnyitod. Uralkodó bolygód, a Merkúr szinte egész nyáron a családias, érzelmes és egyben határozott Rák jegyében jár. Számodra az előbb említett területeken ad kibontakozási lehetőséget.

MÉRLEG (szeptember 24. – október 23.)

Aki a Mérleg jegyében született, egy percig nem maradhat egyedül. Ez így van a párkapcsolatban, de a munka területén is. A következő évben sikeresen összefonhatod a család, a párkapcsolat és a vállalkozás, a kreativitás szálait. Elképzelhető, hogy már korábban is gondoltál arra, hogy kizárólag a hozzád legközelebb állókkal tudsz sikert elérni. Most megteheted a szükséges lépéseket. Ha még nincs gyermeked, a következő évben a gyermekvállalás örömében is részesülhetsz.

SKORPIÓ (október 24. – november 22.)

Baráti köröd bővülhet. Nagyon sok új ismerőst szerzel a következő évben. Közülük többen, hosszú évekre melletted maradnak, barátokká válnak. Kisebb utazások, talán hétvégi kikapcsolódások tarkítják a következő hónapokat. Szeretettel foglalkozol a családoddal. A sokak számára gátló Szaturnusz egy rövid időre, tavasztól őszig belekóstol a következő jegybe, a Vízöntőbe. Mit hoz neked? Elképzelhető, hogy ingatlan vásárlásra adod a fejed. Különleges, újszerű, modern körülmények között szeretnél lakni.

NYILAS (november 23. – december 21.)

Elsősorban a pénz érdekel. Megkeresni és elkölteni. Úgy tűnik, egyik sem esik nehezedre. Uralkodó bolygód, a Jupiter már egy hónapja Zodiákus jegyet váltott. Amikor lassú bolygó lép másik jegybe, az mindig erősen érezhető. Számodra az anyagi területen hoz szinte teljes újjászületést. Május körül a szerelem is rád találhat. Ha szingli vagy, változatos, kalandos kapcsolatba kezdhetsz. Párkapcsolatban élők sem unatkoznak. Néhány jelentéktelen vita után édes a kibékülés. Egy romantikus külföldi út is szerepel a terveid között.

BAK (december 22. – január 20.)

A születési jegyedben járó szerencsebolygó, a Jupiter az egész évet meghatározza. A Bak szikár, szigorú természetű, konzervatív ember. A vidám, nyitott, széles látókörű Jupiter sokat lazít a természeteden. Tervezel, gondolkodsz, kivitelezel. A legnagyobb többséggel sikerre viszed azt, amibe belefogsz. Alig telik el egy hónap az új évből, az energiát adó Mars is a születési jegyedbe lép. A szellemi mellett fizikai energiád is megnövekszik. Érdemes rendszeresen sportolni. Egyre csinosabb, vonzóbb leszel. Ezt sokan értékelik.

VÍZÖNTŐ (január 21. – február 19.)

A következő esztendőben több segítőd is lesz a bolygók táborából. A tavaszi hónapokban a Mars látogat a születési jegyedbe. Tettekre, újításokra sarkall. A tavaszi nap éj egyenlőség nem csak az asztrológiai új év kezdete, hanem számodra néhány nap múlva érdekes, egyéb változást is hoz. A Szaturnusz, sors bolygó a Vízöntő jegyébe lép. Ez most még csak egy próbaút. Néhány hónapig marad de ez idő alatt izgalmas, alkotókedvvel teli, néha makacs időszakot hoz. Fókuszba kerül a hivatás, a család és esetenként külföldi kapcsolatok is. Minden egy kicsit más lesz.

HALAK (február 20. – március 20.)

Az új évben meghatározó szerepet töltenek be a barátok és minden olyan ember, aki a javadat akarja. Érdemes figyelni a szavukra. Szerencsésnek érezheted magad. Sok ember becsül, de még többen vannak azok, akik szeretnek. Párkapcsolatban is elmondható hogy harmónia szövi át a legegyszerűbb, hétköznapi helyzeteket is. Nem lehetetlen, hogy új taggal is bővül a család. A nyár folyamán, lazán veszed a dolgokat. Semmivel nem lehet a nyugalmadból kizökkenteni. Az élet pozitív oldalán sétál. Telve vagy szuper érzésekkel.

Szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images