Decemberi horoszkóp – 2020

2020. december 01.
Az év utolsó hónapja visszafogott, de annál tartalmasabb napokat hoz.

KOS

Kitűnően hasznosítod a Mars, azaz az uralkodó bolygód jelenlegi helyzetét. Fizikai és mentális energiád hatalmas. Elsősorban a hivatásod területén tudsz érvényesülni. Egyes esetekben akár vezető pozícióba is léphetsz. A szakmai sikerek megnövelik az önbizalmadat, ezzel együtt a vonzerőd is növekszik. Kedves, vicces és izgalmas leszel.

december-horoszkop-2020

BIKA

Ennek az időszaknak a partnered lehet legnagyobb nyertese. Uralkodó bolygód, a Vénusz ugyanis a Skorpió jegyében kezdi meg útját, amely nagy adag szenvedéllyel ruház fel. Persze a Skorpióra jellemző féltékenységet is magával hozza, így időről időre a gyanakvás is befészkeli magát a gondolataidba. Sokat gondolsz szeretteidre is – különösen azokra, akik távol élnek tőled.

IKREK

Imádod, ha te lehetsz az, aki elsőként jut friss információhoz. Azt is nagyon élvezed, ha a híreket gyorsan tovább is adhatod. Általában inkább csak a felszín foglalkoztat, de a következő hetekben néhány dolognak a mélyére is kíváncsi leszel – kutatod a gyökereket. Jobb is, ha most az alaposságra törekszel, mivel a munkahelyeden kialakulhat egy olyan helyzet, amelyben az alaptalan pletykákkal ártani tudsz.

RÁK

A te születési jegyed adja az egyik legnőiesebb alkatot, decemberben pedig az égitestek ezt a tulajdonságodat támogatják. Nemcsak megjelenésedben, hanem viselkedésedben is igazi nő leszel: gondoskodó, kedves, vonzó. A párkapcsolatokban növekszik a szenvedély. Hivatásodban új lehetőség nyílik. Valószínűleg sok lesz a feladat, de az újdonságok lekötnek, és sok örömet is adnak.

Olvastad már?

OROSZLÁN

Időd legnagyobb részét otthon töltöd. El tudod magad foglalni így is, bár szinte minden alkalmat megragadsz, hogy beszélgető- vagy levelezőpartnert találj. Néhány olyan titoknak is a birtokába jutsz, amelyek színt visznek a hétköznapokba. A párkapcsolatodban szerencsésen alakulnak a dolgok: amennyiben korábban volt félreértés, azt most tisztázhatjátok, így ismét helyre áll a bizalom.

SZŰZ

Igyekezz lassabbra venni a tempót. Azt hiszed, hogy kötelességed a huszonnégy órát végigdolgozni, de ez nem így van. Hasznos lehet, ha időről időre kiszállsz a mókuskerékből, és csak magaddal foglalkozol. A párkapcsolatodban a szép, szebb és még szebb napok követik egymást. Romantikus együttlétek színesítik ezt az időszakot. A pénz is szerepet kap, barátokra, családtagokra költesz.

MÉRLEG

A kapcsolataidra fókuszálsz, így a korábban lazának hitt ismeretségeid barátsággá alakulhatnak. A Skorpió jegyében járó Vénusz arra buzdít, hogy időnként mélyebben nyúlj a pénztárcádba, de ez nem esik rosszul, mert többnyire karácsonyi ajándékokat vásárolsz. A munkahelyeden néhány, szinte megmagyarázhatatlan eseményre kell számítanod. Ezekben legfeljebb csak megfigyelőként vegyél részt, a többi nem a te dolgod.

SKORPIÓ

Két gyors égitest látogatta meg a születési jegyedet. A Merkúr, a kommunikáció és a kereskedelem bolygója éppen jókor érkezett, ha a karácsonyi ajándékok beszerzésén töröd a fejed. Kitűnő szimattal fedezed fel a legjobb lelőhelyeket. A Vénusz, a szépség felelőse pedig különleges bűverővel ruház fel. Ráadásul rövid ideig a Holddal is kezet fog, ami azt jelenti, hogy az érzelmi területen is minden rendben lesz.

NYILAS

Te vagy az ünnepelt. A születési jegyedben járó Nap összesen öt égitesttel kerül kapcsolatba. A lelkes, időnként túlságosan optimista természetedet a Szaturnusz kissé lehűti – ez nagyon jót tesz. Derűlátón szemlélődsz, de alaposan át is gondolod a lehetőségeket. Érzelmi területen meglehetősen érzékennyé válsz. Lehet, hogy megharagszol néhány emberre, de előbb-utóbb megbocsátasz.

BAK

Megkezdjük az év utolsó hónapját. Bár a számvetést az év utolsó napján szokás megtenni, neked mégis inkább most kellene ezen elmélkedni. Három lassú járású bolygó megint összetömörült a születési jegyedben, amelyek olyan változásokat hoztak az életedbe, amelyeket nem is reméltél. Ha mostanában kezded az összegzést, már láthatod, hogy pozitív eredményekkel zárhatod az évet.

VÍZÖNTŐ

Feletteseddel érdemes lenne tartani a három lépés távolságot. Te nem vagy az, aki a magánéletét kibeszéli, de most az lenne a legjobb, ha az ő történeteit sem hallgatnád meg. Lehet, hogy egy gyenge pillanatában olyasmit oszt meg veled, amit később már szégyellni fog. Anyagi területen jók a kilátásaid. Elképzelhető, hogy év végi jutalmat kapsz vagy egyéb, nem várt pénz üti a markodat.

HALAK

A Neptunusz mellé néhány napig a Hold is csatlakozik a születési jegyedben. Érzékeny, együttérző, másokat szívesen meghallgató éned dominál. Lehet, nagy meglepetést okoz majd, hogy extrajövedelem is érkezik. Tagadhatatlan, hogy nagy lesz a munkahelyi elvárás az év vége közeledtével, de ennek mindenképpen lesz anyagi hozadéka. Arra azonban ügyelj, hogy ne fáraszd ki magad a végtelenségig.

Szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images

Olvass tovább!