Ezek a legnagyobb tévedések a csillagjegyekkel kapcsolatban

2020. november 15.
Az asztrológiával kapcsolatos viccek roppant szórakoztatók lehetnek, ám legalább egy olyan gyakori sztereotípia minden csillagjeggyel kapcsolatban akad, amely valójában bosszantja az embereket, ráadásul semmi alapja nincs.

Rák, aki anyáskodó, Oroszlán, aki csak magával törődik? Ezek pont olyan sztereotípiák az egyes csillagjegyekkel kapcsolatban, amelyeknek általában semmi alapja sincs, mégis erősen tartják magukat. Cikkünkből kiderül, az egyes csillagjegyekkel kapcsolatban mik a legnagyobb tévedések.

tevedes-csillagjegy-horoszkop-sztereotipia-zodiakus

Kos: agresszív
Az egyik legnagyobb tévhit a Kosokkal kapcsolatban, hogy mindig harcolnak és agresszíven védik véleményüket. Azonban gyakran elfeledkeznek arról azok, akik ezzel vádolják a csillagjegy szülötteit, hogy a Kosok tetteit nem a rosszindulat, hanem az energia és az életrevalóság vezérli. Mint egy magból kibújó friss növénykezdemény, ugyanazzal az ártatlansággal és lendülettel törnek felszínre a csillagjegy szülötteinek ötletei is.

Bika: lusta

A Bikákat gyakran tartják lustának, teljesen tévesen. Tény, hogy a csillagjegy szülöttei szeretnek lazítani, ám a lustaság mindig magában foglal valamilyen szintű erőtlenséget, az akarat hiányát is, ami egyáltalán nem jellemző a Bikákra. A kulcsszó esetükben az, hogy látják-e értelmét az adott cselekedetnek, érdemes-e szerintük energiát fektetni bele. A csillagjegy szülöttei nem riadnak vissza a kemény munkától, ám fontos számukra, hogy annak legyen haszna.

Ikrek: sekélyes

Sok rossz tulajdonsággal vádolják a csillagjegy szülötteit, amelyek közül a legerősebb sztereotípia az, hogy sekélyesek. Mivel az Ikrek jegyűek nem veszik magukat túl komolyan, az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy túl könnyelműek, nem elég mély gondolkodásúak. Pedig képesek a csillagokat is lehozni az égről, ha arra van szükség, ám csak olyan emberekkel osztják meg mély gondolataikat, akikben teljesen megbíznak.

Rák: gyenge és túlérzékeny

Érzelgős, nosztalgikus személyeknek tartják a Rákokat, és bár ennek rengeteg valóságalapja van, a csillagjegy szülöttei emellett rendkívül motivált, karrierorientált személyiségek lehetnek. Ám mindehhez szükségük van a stabil érzelmi gyökerekre, hogy meglegyen a biztonságérzetük ahhoz, hogy magabiztosan lépkedjenek előre a szamárlétrán. Sokan ezt értelmezik tévesen gyengeségnek vagy túlérzékenységnek.

Oroszlán: önző

A legtöbb ember számára felfoghatatlan az Oroszlánok szereplésvágya, ám az egójuk sokszor a legjobbat hozza ki belőlük. Azonban pont amiatt tartja magát az a nézet, hogy önzőek, mert szeretnek a figyelem középpontjában állni. Pedig az egyik legnagylelkűbb csillagjegy az Oroszlán a Zodiákusban. Csak ki kell érdemelni náluk.

Szűz: perfekcionista

Gyakran éri az a vád a csillagjegy szülötteit, hogy kényeskedők, válogatósak és perfekcionisták. Legközelebb, ha egy Szűz jegyű személy kritikát fogalmaz meg velünk vagy a cselekedeteinkkel szemben, gondoljuk végig, nincs-e igaza, mielőtt megsértődnénk. Ráadásul a csillagjegy szülöttei örömmel segítenek kijavítani a hibákat, amelyre segítő szándékkal hívták fel a figyelmet csupán.

Olvastad már?

Mérleg: döntésképtelen

A Mérlegekkel kapcsolatos legnagyobb sztereotípia a döntésképtelenségük, amely számos vicc alapjául szolgált. Való igaz, hogy időre lehet szükségük, míg végigveszik az érveket, és ez gyakran magukban történik, így nem tud a környezetük arról a viaskodásról, ami bennük zajlik. Ráadásul ha megszületik a döntésük, utána gyorsan a tettek mezejére lépnek.

Skorpió: kéjenc

Nagyon erősen tartja magát az a tévhit, hogy a Skorpiók csak a szexre gondolnak. Ez abból a szempontból igaz lehet, hogy a csillagjegy szülöttei a végletek emberei. Mivel a hatalom fontos számukra, pontosan értik az összefüggést a szexualitás és a hatalom között is. Lehet, hogy a szex a hatalom érzetét adja számukra, ám amire a csillagjegy szülöttei valóban éheznek, az a törődés, intimitás és saját sérülékenységüknek kimutatása. Ám ezt csak azok láthatják, akik igazán közel állnak hozzájuk.

Nyilas: elköteleződési problémái vannak

Való igaz, hogy a csillagjegy szülöttei mindennél nagyobbra értékelik a szabadságukat, osztatlan figyelmüket annak szentelik, aki vagy ami a fejlődésüket szolgálhatja. Ha egy partner nem tart velük az önmaguk és a világ megismerésének útján, amellett valóban nem tartanak ki a Nyilasok. Ám ha valaki hasonló elveket vall és társ lehet az útjukon, ahhoz ragaszkodnak a csillagjegy szülöttei.

Bak: konzervatív

Bár ragaszkodnak a hagyományokhoz, a Bakok cseppet sem konzervatívok. A kemény munka, türelem és gyakorlatiasság meghatározza őket, ám ez nem azt jelenti, hogy ne lennének nyitottak az új dolgokra és látásmódra. 

Vízöntő: labilis

Az egyik nagy tévhit a Vízöntőkkel kapcsolatban, hogy a vízjegyek közé tartozik. Ez nem igaz, a Zodiákus rendszerében levegőjegyekhez tartozik a Mérleggel és Ikrekkel együtt. A másik nagy sztereotípia a csillagjegy szülötteiről, hogy képtelenek a stabilitásra. Gyakran gondolják azt róluk, hogy extrovertált, különc és furcsa személyként csapódik mindig másokhoz, ám a Vízöntők mindig tudják, mit miért csinálnak.

Halak: szomorú

Sokkal több van a felszín alatt, mint amennyi a csillagjegy szülötteinek személyiségéből látszik. A Halak érzelmi intelligenciája kiemelkedő, ám nem mindig tudják teljesen kifejezni vagy kommunikálni, mit gondolnak és éreznek, emellett nagyon érzékenyek mások hangulatára, erős empátiával fordulnak a szenvedők felé. Mivel hajlamosak mások érzelmeit sajátként átélni, emiatt gondolhatják azt, hogy a csillagjegy szülöttei folyton szomorúak.

Olvass tovább!

Forrás: Well+Good
Fotó: Unsplash